Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kriminalisté zasahovali v Brandýse nad Labem: Muž (61) měl doma arzenál zbraní, včetně samopalu

Autor: red - 
5. května 2016
18:57

Jednašedesátiletý muž z Brandýsa nad Labem měl doma hotový arzenál zbraní! Kriminalisté u něj našli několik různých nelegálně držených zbraní, více než tisíc nábojů, malorážku s optikou a dokonce i samopal!

Kriminalisté z Brandýsa nad Labem operativně pátrací činností zjistili, že v bytě jednoho z nájemníků měly být uskladněny nelegálně držené zbraně. Včera v odpoledních hodinách u něj provedli domovní prohlídku a to, co našli, zřejmě předčilo jejich očekávání.

„Policisté nalezli šrapnely, různé druhy světlic a výbušek, zápalníky, více než tisíc nábojů do různých zbraní, zbraň Mauser, Glock, Walther a signální pistoli, tlumič, samopal a malorážka s optikou,“ uvedla na webu policejní mluvčí Eva Kropáčová. Muž měl zbraně poschovávané po celém bytě, policisté je našli i v šatní skříni. Kriminalisté museli na místo povolat i policejního pyrotechnika.

Majitel zbraní si vyslechl podezření z trestného činu nedovoleného ozbrojování, za což mu hrozí několikaletý trest odnětí svobody. Zajištěné zbraně a munice byly zaslány k provedení expertíz. Odborníci budou zkoumat, zda jsou zbraně funkční, či zda s nimi nebyl spáchán například trestný čin.

Video  Kriminalisté z Brandýsa nad Labem zajistili hotový arzenál zbraní.  - Blesk - David Malik
Video se připravuje ...

bizon_pepa ( 5. května 2016 19:50 )

Ty voe, to je zase blábol. Teď jsem náhodou zahlédl Novu a tam si z toho Ondra Špalek málem pustil do trenek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání