Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Opilý cizinec s falešnými doklady brutálně zkopal v Brandýse dvě ženy

Opilý cizinec s falešnými doklady brutálně zkopal v Brandýse dvě ženy (ilustrační foto).
Opilý cizinec s falešnými doklady brutálně zkopal v Brandýse dvě ženy (ilustrační foto).  (Autor: krimi-plzen.cz)
Autor: dce - 
4. května 2016
15:31

Zcela nečekaný útok zažily dvě mladé ženy v Brandýse nad Labem ve středu v noci. Opilý cizinec je bez varování napadl – kopal je do hlavy a dalších částí těla. Pak z místa i s kumpánem utekl. Když je policisté chytili, zjistili, že oba muži mají navíc falešné doklady!

Šílený zážitek za sebou má šestadvacetiletá a devětadvacetiletá žena z Brandýsa nad Labem. Seděly na obrubníku kousek od jistého baru v ulici F. X. Procházky a povídaly si, když se k nim přiřítil opilý cizinec (25), kterého krátce před tím s jeho kumpánem vyhodili z baru.

Bez jakéhokoliv varování a příčiny na ně zaútočil. Obě napadené opakovaně kopal do hlavy a dalších částí těla. Policisté po příjezdu na místě nalezli zraněné a silně otřesené ženy ležící na chodníku,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Hlídka ženám poskytla první pomoc a svolala posily, které dva prchající cizince měly chytit. Svědci popsali celou události i vůz, ve kterém dvojice z místa ujela. Dva muži byli nakonec spatřeni na nedaleké benzince, kde je policisté také zadrželi.

Při zadržení policisté u mužů nalezli rumunské doklady, které jak se posléze ukázalo, byly falešné. Policisté nakonec zjistili, že útočník je pětadvacetiletý muž pocházející z úplně jiné země než na začátku uváděl. U druhého cizince, který přihlížel útoku, se nepodařilo zjistit pravou totožnost a z tohoto důvodu byl eskortován na cizineckou policii,“ dodala Kropáčová.

Mladému cizinci hrozí za výtržnictví a pokus o ublížení na zdraví až tři roky vězení. Dvě napadené ženy byly na místě ošetřeny a převezeny s podezřením na otřes mozku do nemocnice.

skaara ( 13. května 2016 10:14 )

Jsem přímo z Brandýsa a vím přesně, kde se to odehrálo a ten cizinec bude asi Bulhar, v té ulici jich bydlí spousty a mají tam dokonce obchod s potravinami. Příčina útoku je neznámá, ale nejspíš byl útočník zfetovaný. Jediná pozitivní věc je, že nenapadl nějaké dítě, v té ulici je totiž umělecká škola a zrovna ten večer tam byl koncert, který naštěstí skončil nějakou dobu před útokem. I tak není radno v Brandýse po jedenácté večer opouštět dům

martin123454321 ( 6. května 2016 07:27 )

Je úplne jedno akej je národnosti za napadnutie nevinnej ženy dieťaťa či starého človeka by malo byť doživotie a mal by sa obnoviť trest smrti

jiznicechy ( 5. května 2016 09:14 )

Jistě to byl příkladně Kanaďan s falešným rumunským pasem nebo tak něco - nebo že by to byl nějaký uprchlík prchající před válkou a sexuálním otroctvím jako naši milý Íráčené? Neměli bychom jim dát ihned byt i se zařízením + úklidem a sociální dávky? Generace 21 by se o ně jistě ráda postarala.

rockyshowman ( 4. května 2016 16:24 )

Proč ta cenzura? Napište odkud byl ten cizinec! Národ má právo vědět pravdu!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání