Festival asijské kuchyně a kultury AsianFest, který proběhl v sobotu 30. dubna na Výstavišti Holešovice, se stal terčem negativních ohlasů. Naštvaní nebyli jen lidé se základním vstupným, ale paradoxně mnohem více ti, kteří si za vstup připlatili.

Speciálního zacházení za 1st class vstupenku se návštěvníkům nedostalo ani zdaleka. „Uvítací drink 1dcl džusu s ledem a kousek melounu a venkovní posezení s výhledem na 2 plastový záchody,“ stěžuje si jedna žena na Facebooku.

„Dostat za 1200 korun 5 žetonů, nealko pití a papírový talířek s jednohubkami je neskutečné, pokud odečtu vstup a žetony, za 750 korun rozdílu jsem nedostal nic navíc. Zajímalo by mě, kde je ta přidaná hodnota vidět. A pořadatelé ani nejsou schopni se vyjádřit,“ kritizuje VIP vstupné návštěvník Marek.

Zájem o akci byl ohromný.
Autor: Tadeáš Provazník

Nešlo jen o Pražany, ale také o lidi, kteří se na festival vydali v dobré víře z mnohem větší dálky. „Čekala jsem, že si jídlo vychutnáme v klídku někde na trávě, ale to nehrozilo. Fronty by mi ani nějak nevadily, ale ten bordel všude jo. Jídlo bylo vážně předražené. A nebylo tam nic, co bychom nemohli ochutnat někde v bistru. My se na festival vydali z Olomouce, nechali tam téměř tři litry a jeli trochu zklamaní domů,“ popisuje na Facebooku své pocity návštěvnice Lenka.

Festival nešetřila i kuchařka Kamila Rundusová

„Pro nás zážitek nulový. Zarazila nás prezentace stánků s umělými nehty a kromě jedné asijské zpěvačky naprosto bídný a kýčovitý program. Pořadatelé chtěli, abych byla ambasadorkou festivalu a vystupovala tak. Já jsem ráda, že jsem to neudělala,“ říká expertka na asijskou kuchyni Kamila Rundusová o AsianFestu.

„Ve 14 hodin byly odpadkové koše na místě obsypány kolem dokola na dva metry, odpadky na zemi, hlava na hlavě, a to jen proto, že (pořadatelé) nebyli schopni pronajmout větší prostor. Vše se odehrávalo na mikroprostoru, stánek narvaný na stánku, kromě pár kýčovitých nafouklých draků asijská atmosféra nikde a restaurace v nervozitě a spěchu bohužel nevydávala svá jinak skvělá jídla v kvalitě jako obvykle,“ dodala Rundusová.

Kamila Rundusová, expertka na asijskou kuchyni, byla naštvaná stejně jako desítky dalších lidí.
Autor: Facebook

Organizátoři se po pár dnech omluvili

Návštěvníci v prvních dnech po akci jen marně čekali na jakoukoliv reakci ze strany AsianFestu. Až v úterý odpoledne pořadatelé vydali na Facebooku zprávu, která ale neřešila žádné konkrétní požadavky.

„Tímto bychom se také chtěli omluvit všem, kterým jsme nenaplnili jejich očekávání, především pak návštěvníkům First Class. Mrzí nás, že akce neproběhla podle vašich představ a že jste někteří odešli zklamaní. Uznáváme, že především ze začátku nebyly prostory dobře zvládnuté a organizační zmatky se tam naskytly i přes den,“ stojí ve zprávě od týmu AsianFest.

Jednorázová ochutnávka pro VIP hosty
Autor: Facebook

„Nicméně bychom se rádi ohradili proti některým komentům, které nás tu na Facebooku provázejí. Prostor ve VIP přes většinu dne, podle našich informací, byl. Místo tak dle našeho názoru poskytlo to, co mělo – příjemně nazdobený prostor s méně lidmi než v prostorách festivalu. Bohužel v hlavní špičce bylo jak v prostorách festivalu, tak i ve VIP lidí více, ale nemyslíme, že by to byl nezvládnutelný stav. Bohužel nejsme schopni zajistit místo na sezení pro každého návštěvníka ani v jedné z nabízených sekcí,“ píší dále.

Festival AsianFest v pražských Holešovicích přilákal tisíce lidí.
Autor: Tadeáš Provazník

Našli se i takoví návštěvníci, kteří však mluvili jinak a akci si nemohli vynachválit „Bylo to perfektní. Nikdy se nelze zavděčit všem. Skvělý den. Není místo, sednu na trávu a užívám si slunce se sklenkou pivka nebo sake. Určitě bych doporučoval příště info stánek, kde by se lidí dozvěděli vše. Například info o soutěži o zájezd. Ale to vychytat jde a už teď se těším na příští ročník,“ píše o akci Lubomír. 

Fotogalerie
23 fotografií