Ale jak vloupačku ocení policie? „V pátek nad ránem vyjeli policisté na základě oznámení o údajném vloupání do objektu. Na místě zjistili, že šest mužů vniklo násilím bez vědomí majitele do prostor restaurace. Všichni byli na místě zadrženi,“ řekla policistka Zlatuše Viačková.

Jiří Macháčeka ostatní umělci se tak nedobrovolně podívali na záchytku do Karviné, kde jednoho noc vyšla na 600 korun. Ze záchytky pokračovali na policii, kde je kriminalisté vyslechli.

„Věc je řešena formou zkráceného přípravného řízení. Policisté obvodního oddělení Havířov zahájili úkony pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a poškozování cizí věci,“ dodala Viačková. Majiteli penzionu kapela již škodu nahradila. O události se dál nechtějí bavit. „Nesmíme vám nic říct. Šéf to zakázal,“ řekla servírka za barem.

Lidé žijící poblíž penzionu chování kapely odsuzují. „Bar byl v minulosti problematický. Současný majitel se o zařízení vzorně stará. Je tady klid. Až teď mu tady řádili rádoby umělci. Měli by se stydět,“ okomentovala situaci Anna Mařáková z Havířova.

Podívejte se, jak se společenky povzbuzený Jiří Macháček umí pobavit s taxikářem!

Fotogalerie
4 fotografie