Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Narodil se 5,9kilový megacvalík! Lékaři se báli, že mimino zlomí mámě pánev

Novorozený Zaid váží 5,9 kg. Pro porovnání vedle miminka, které váží 2,8 kg.
Novorozený Zaid váží 5,9 kg. Pro porovnání vedle miminka, které váží 2,8 kg.  (Autor: Youtube.com/Facebook 9 News)
Autor: shp - 
2. května 2016
12:51

Tenhle porod byl zatraceně bolestivý. Australská maminka totiž na svět přivedla téměř šestikilové miminko. Lékaři jí říkali, ať netlačí, protože by syn mohl zlomit její pánev. Nakonec tak na svět přišel malý-velký Zaid císařským řezem.

Zatímco průměrná váha normálního miminka po porodu je přibližně tři kilogramy, tenhle macek vážil skoro dvojnásobek. „Jeden z lékařů mi řekl, že je to největší dítě, které viděl za posledních 15 let jako doktor,“ řekla sama maminka Breanna Sykes.

Na svět velkého synáčka přivedla v Australském Perthu. Podle doktorů může za jeho velikost genetika. Jinak je to zdravé miminko. „Udělali mu všechny testy včetně krevních, je perfektně zdravý,“ dodala Breanna, která má z velkého miminka obrovskou radost.

Je robustní, nádherný, velmi baculatý, roztomilý a ospinkaný,“ dodala pyšná maminka. Původně nebyl císařský řez v plánu, ale to si doktoři ihned rozmysleli, když zjistili, že dítě neváží odhadované 4 kilogramy, ale hned o dva více.

mazliva.samicka ( 2. května 2016 18:34 )

hehe...tak jako fór celkem dobrý...

bledulka ( 2. května 2016 15:59 )

Není to nic exotického. Manžel měl 5,25 a jeho maminka říkala, že ani pořádně nevěděla, že rodí...

ovoce111 ( 2. května 2016 15:42 )

Nezapomínejte, že nerodila v Česku, ale v Austrálii a tam se za vše platí, takže péče není ani zdaleka taková jako u nás. U nás by už dopředu věděli, že půjde o veliké dítě.

sores ( 2. května 2016 15:28 )

Kriste pane jak to mohlo vylézt, tak obrovské dítě, to snad šlo císařem ven?!

ljubaa ( 2. května 2016 14:20 )

velké děti se rodí také, pokud maminky jedí těhotenské vitamíny déle, než by měly.... nevím, co je na tom pravdy, slyšela jsem to.

Zobrazit celou diskusi