Důvěryhodný lékařský zdroj z pražského IKEM, kde budou Gotta operovat, Blesku sdělil, že jde o dořešení následků loňské náhlé příhody břišní. Právě ve chvíli, kdy tam kvůli ní Slavíka lékaři operovali, odhalili v jeho těle rakovinu mízních uzlin.

„Tou náhlou příhodou břišní bylo zauzlení střev! Pacientovi tehdy lékaři museli provizorním řešením zakončit trávicí trakt. A teď to budou lékaři dávat do normálu. Ta operace je náročná, ale pro život velmi důležitá,“ řekl nám zdroj z IKEM.

To, že jde o životně důležitou operaci, řekl Gott už v sobotu německému deníku Bild. „Nová operace nesouvisí s rakovinou, ale je životně důležitá. Je to nepříjemná věc, musí se potom dodržovat velmi přísná dieta,“ prohlásil Karel. Jeho management pak skutečně potvrdil, že zpěváka čeká chirurgický zákrok v dutině břišní.

Kardiolog Pirk: Žádné riziko nehrozí!

Gott má za sebou z loňského října silnou narkózu, následně podstoupil šest chemoterapií. Jak moc je pro něj nadcházející narkóza riziková? „Podle mě žádné riziko, které by ohrozilo jeho život, nehrozí. Zákrok, který má Karel Gott podstoupit, lékaři jistě plánovali dlouho dopředu a určitě velmi pečlivě zvažovali všechna možná rizika,“ řekl včera Blesku přední český kardiolog Jan Pirk (68). „Karla Gotta jsem před pár dny potkal na chodbě IKEM. Povídali jsme si a vypadal, že je ve skvělé formě,“ dodal Pirk.

Kardiolog Pirk
Autor: D. Malík, D. Kundrát

Karel: Nesouvisí to s rakovinou/ Mluvčí: Souvisí to s rakovinou

Mnoho novinářů i lidí nechápe, proč Gott německému Bildu řekl, že nová operace nesouvisí s rakovinou, aby pak jeho mluvčí Aneta Stolzová (33) prohlásila, že zákrok definitivně uzavře proces celé onkologické léčby! Kde je tedy pravda?

Mluvčí Aneta Stolzová
Autor: Machan, Pátek, Kundrát, Hatašová

Karel ruší plány

Gott kvůli nové operaci ruší program na své příští dny. Podle informací Blesku odložil řadu naplánovaných rozhovorů, mimo jiné pro německá média.

Fotogalerie
9 fotografií