S odvoláním na zpěváka o tom informoval německý list Bild, podle něhož Gott nevěří v brzký návrat na scénu. Bild upozornil, že už před diagnostikováním rakoviny měl Gott problémy se srdcem.

"Karla Gotta čeká v první polovině května závěrečný chirurgický zákrok v dutině břišní, který by měl definitivně uzavřít proces celé onkologické léčby," uvedla bez dalších podrobností zpěvákova mluvčí Aneta Stolzová. 

Šestasedmdesátiletý umělec listu sdělil, že jeho rekonvalescence po léčbě nádorového onemocnění postupuje pomaleji, než předpokládal. Dodal, že má stále velké problémy s dechem. "Na zpívání a návrat na jeviště nelze ještě dlouhou dobu pomýšlet," cituje Bild zpěváka.

Lékaři začátkem loňského listopadu oznámili, že u Gotta diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinův lymfom. Zpěvák pak ihned zahájil cílenou onkologickou léčbu. Koncem února prodělal poslední chemoterapii a pozdější vyšetření ukázala, že jeho nádorové onemocnění zcela vymizelo.

Gott v loňském roce získal počtyřicáté Zlatého slavíka, současně se stal Absolutním slavíkem 2015 a dostal i speciálního Platinového slavíka. Populární zpěvák musel kvůli onemocnění zrušit naplánované koncerty.

VŠE O KARLU GOTTOVI A JEHO NEMOCI ZDE

Fotogalerie
7 fotografií