Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman recepčnímu, kterého potrestali za Klausovu petici: Hrad vám pomůže

Autor: vr - 
30. dubna 2016
16:20

Recepčnímu Janu Zouplnovi (51) házel dnes už bývalý zaměstnavatel klacky pod nohy, protože do práce vzal petici exprezidenta Václava Klause (74) proti uprchlickým kvótám. A teď se ho v případu, o kterém informoval Blesk, zastal i prezident Miloš Zeman (71).

Celý případ odstartoval, když si Zouplna vzal do budovy realitky, kde dělal recepčního, Petici proti migraci. Ostatní zaměstnanci pod ni mohli připojit podpis. Realitce se tato »politická činnost« nelíbila a Zouplnův zaměstnavatel, který recepční služby zajišťuje, vyhověl.

Muže přesouval z pracoviště na pracoviště, až se rozhodl odejít sám. Dnes učí němčinu, ale chce spravedlnost. Klaus dokonce napsal ombudsmance Anně Šabatové (64) dopis, v němž nabádá, aby se případem zabývala. Úřad ale z formálních důvodů věc »smetl« ze stolu.

Zouplna proto zasedl k psacímu stroji a obrátil se přímo na Hrad. Po dvou měsících mu byl odeslán dopis, který nadiktoval přímo prezident. „Zastávám názor, že podle Ústavy ČR má každý občan České republiky možnost uplatňovat petiční právo,“ píše se v dokumentu, který má Blesk k dispozici.

Zeman považuje chování zaměstnavatele za protiústavní a doporučuje muži, aby se obrátil na soud. Dokonce ho odkazuje na vlastní legislativní odbor, kde mu hradní právníci pomohou. „Postup prezidenta Zemana v kauze pana Zouplny ukazuje, kde v naší zemi sídlí rozum, což se bohužel nedá říci o instituci naší ombudsmanky,“ řekl Blesku Petr Macinka z Institutu Václava Klause.

„Využiji té nabídky a mám radost,“ zareagoval i Zouplna, který od ledna čeká také na odpověď Inspektorátu práce, kam stížnost zaslal. „Kdyby došlo k soudu a já dostal nějaké odškodnění, nebudu ho chtít pro sebe, ale založím fond pro politicky stíhané lidi – takové jako já, kteří jsou perzekvováni za vlastní názor,“ uzavřel.

lesnismes ( 1. května 2016 08:39 )

Decentne receno,neni to dobrej president,ale nastesti je jiz unavenej pachat dalsi vetsi zlo na ceskych obcanech. Ale udelat nam ve svete z ostudy kabat nam tato hadava domovnice jeste umi,stejne jako jeho predchudce. Jedno pozitivum ale ma:neukradl v Cine ani jednu propisku.

pavlik_prca_psy ( 30. dubna 2016 23:51 )

Komouš Zeman si hraje na charaktera

lesnismes ( 30. dubna 2016 20:26 )

 Recepcniho bych vyhodil na hodini za nackovstvi a zemena to same nackove.

lesnismes ( 30. dubna 2016 20:22 )

Tak debi-lni nick si muze dat kdo-asi?

lesnismes ( 30. dubna 2016 20:19 )

Protoze je adolf nacek.Proto.

Zobrazit celou diskusi