Na smuteční ceremoniál k dvouletému výročí od smrti Ivety Bartošové se vdovec Josef Rychtář oblékl do stejného obleku se stejnou kravatou jako loni. Letos ho doprovázel syn Jan.

Rychtářovy první kroky vedly k oficiálnímu pomníku, tedy masivnímu kříži s Ivetinými iniciály a mramorem ve tvaru srdce. Tam položil bílé růže a zapálil svíčku. Stalo se tak přesně v 11:29, tedy v čas, kdy Ivetu Bartošovou srazil vlak.

Poté se vdovec sebral a tentokrát bez přítomnosti novinářů a policie přešel koleje a zapálil svíčku i u druhého nepovoleného pomníku. Tam Rychtář před dvěma lety vykopal krumpáčem díru do země, aby tam mohl zatlouct kříž.

Video
Video se připravuje ...

Rychtář dva roky po sebevraždě Ivety na hřbitově Pavel Machan

Se synem pak nasedli do vozu a odjeli na hřbitov v Říčanech, kde je Iveta pochována. Její hrob byl obklopen několika andělíčky, které zpěvačka milovala. I sem Rychtář položil kytici bílých růží, zapálil svíčku a v tichosti na svou zesnulou manželku zavzpomínal.

"Dnes je pro mě životně výjimečný den, kdy jsem ztratil to nejcennější, co jsem miloval. Chybí mi tady Iveta. Mrzí mě, že jsem třeba nezaznamenal, že by někdo z nejbližších, třeba Artur, že by přišel a položil mamince kytičku. Je mi to líto,"řekl Blesk.cz Rychtář.

Celé smuteční kolečko trvalo zhruba 30 minut. Zdálo se, že Rychtář měl naspěch a tížily ho pracovní povinnosti. Dvouleté výročí smrti Bartošové se tedy letos obešlo bez slz.

Fotogalerie
21 fotografií