Tóny jazzu, popové melodie a pro odvážnější třeba hard rock. To vše dnes v pražském metru zní. Cestující si tak mohou připadat jako na koncertě své oblíbené kapely nebo v jazzové kavárně. První tóny hudby se rozezněly už v 9 hodin ve stanici metra Muzeum A/C a Pražané mohou poslouchat, zpívat či tančit i nadále, a to až do večera.

Vystoupení se odehrávají i v dalších stanicích metra, například na Hlavním nádraží, na Florenci, na Vltavské, na Můstku (B) nebo v zastávce Nádraží Veleslavín. „Naladit, potěšit i pobavit cestující, to je náš cíl při jubilejním 5. ročníku hudební akce Nalaďte se v metru. DPP tímto unikátním hudebním počinem přispívá ke zviditelnění tvorby studentů konzervatoře i mladých profesionálů. Věříme, že hudebníci získají i nové fanoušky a cestující si odnesou příjemný zážitek,“ řekl Jaroslav Ďuriš, generální ředitel DPP.

Hudební vystoupení, které dnes Pražané v metru mají možnost slyšet, se nesou napříč různými hudebními žánry. Zažít tak můžete jazz, folk, pop, ale i tvrdší žánr, jako je hard rock. Ve vestibulu metra dokonce vystoupí trio hiphopových textařek. Pražané cestující přes Florenc si po cestě z práce dnes ještě zanotují v jazzovém duchu. Program akce naleznete zde.

Video
Video se připravuje ...

Pražané si pobroukávali v metru. Matěj Smlsal