Skromný obřad věhlasného amerického zpěváka Prince se konal v sobotu v Minneapolisu. Zpopelněn byl už den po smrti. Rodina tak splnila jeho přání jako svědka Jehovova, jemuž víra přikazovala, aby kremace proběhla do týdne po smrti.

„Měl velmi jasnou představu o tom, jak to má probíhat po jeho smrti, a nechtěl žádný velký pohřeb, jenom tichou vzpomínku. Nechtěl žádný poprask. Prince byl taková osobnost, že si ho není třeba připomínat ještě na pohřbu. Chtěl prostě tiše zmizet, bez povyku, dramat a okázalostí,“ řekl rodinný přítel deníku Mirror.

Příbuzní se tak s legendou rozloučili během soukromého obřadu. Urnu si následně odnesla zpěvákova sestra Tyka, která po něm zřejmě zdědí i miliardový majetek. Ze síně ji odnesla ukrytou pod bundou. Kde budou jeho ostatky uloženy, je tajné.

Pitva Princových pozůstatků proběhla v pátek a ve stejný den úřady oznámily, že příčina jeho smrti bude známa nejdříve za několik dní, možná mnohem později. Prince byl minulý týden krátce hospitalizován údajně kvůli chřipkovým symptomům, ale o minulém víkendu pořádal ve svém domě večírek a někteří účastníci tvrdili, že vypadal dobře. Média spekulují o tom, že se předávkoval léky na bolest.

Fotogalerie
21 fotografií