„Paní Pohlreichová, není to dobré, mamograf objevil nějaké kalcifikace a to vždy znamená, že není něco v pořádku, ozval se hlas od monitoru, aniž by doktor odvrátil obličej od přístroje,“ popsala Zdeňka až nyní bezprostřední pocity po děsivém verdiktu lékařů v listopadu 2014. „Kdyby se alespoň někdo z těch bílých plášťů tehdy na mě usmál,“ dodala.

Nikdy v životě se necítila tak blízko smrti. „Ve spojení s mým rozpoložením to byla asi stejná informace, jako by mi někdo řekl: Je to v háji, holka, máš to spočítaný. Můj rozum začal opět evokovat obrazy nejhoršího kalibru,“ zavzpomínala manželka šéfkuchaře„Pojďte se tady položit, nabádal hlas a já ležela na lehátku a představovala si, jak ležím v rakvi a jakou asi bude mít barvu,“ šokovala svým přiznáním.

Myšlenky na konec byly stále intenzivnější. „Byla jsem vystrašená k smrti a můj mozek přestal racionálně fungovat,“ svěřila otevřeně. „Moje mysl se utápěla v představách plných příšerných obrazů a tragédií. Viděla jsem svou smrt, osiřelé děti plačící nad rakví a koně, které odvádějí z našeho ranče k těm nejkrutějším rančerům. Představovala jsem si, jak si manžel přivádí novou ženu, která hospodaří v mé domácnosti,“ vylíčila své nejčernější myšlenky v knize Zprávy z nitra, která právě vyšla.

Psát ji přitom začínala dva měsíce po tom, co se začala léčit. Kniha byla zároveň její terapie, která jí pomohla na cestě k uzdravení.

Fotogalerie
10 fotografií