Skupina příznivců se před Werichovou vilou schází každoročně na jaře ve stejný termín. „Už pět let čekáme, že se vila dokončí, a stále se nic neděje,“ řekla pro Blesk.cz organizátorka akce Eva Guthová. Budova dle cedule, která o stavbě informuje, přitom měla být dokončena už letos v únoru. Stále je ale v rozestavěném stavu a její stěny jsou obloženy dřevěnými deskami.

Na Kampě v sobotu rozdávali úsměv na tváři Werichovci. Připomněli si tak výročí Vest pocket revue.
Autor: Zuzana Kábelová

Ani nedokončená rekonstrukce Werichovy vily nezkazila úsměv a veselou náladu všech zúčastněných

Účastníci sem dnes přišli oslavit Mezinárodní den srandy a ani fakt, že Werichova vila není dokončená, jim na úsměvu neubral. Lidem rozdávali klaunské nosy a texty písní, aby si všichni mohli společně zanotovat. Nechyběly ani originální kloboučky na hlavách skupinky příznivců. Lidem zazpívali písně z Vest pocket revue, ale i staré známé hity Voskovce a Wericha.

Video
Video se připravuje ...

Před Werichovou vilou to žilo. Zpívalo se a smálo. Zuzana Kábelová

Symbolické bouchnutí papírových pytlíků akci zakončilo. Lidé do nich schovali chmury, které je trápí

Na závěr setkání byla vyhlášena soutěž o nejoriginálnější pokrývku hlavy, do které se mohli zapojit i kolemjdoucí. Stačilo mít na hlavě originální čepici, klobouk, ale i pleš se cenila. Celý program zakončilo rozdání papírových pytlíků všem zúčastněným, do kterých tak měli schovat veškeré chmury a starosti života. Stačilo potom už jen pytlíky společně nafouknout a symbolicky bouchnout. Tím byl zakončen program u vily, který se poté přesunul do nedalekého Kampária, kde pokračovali účastníci ve zpěvu písní.

Fotogalerie
11 fotografií