Nemocný a samotářský otec žijící v Gran´s Pass v Oregonu naprosto vylučuje jakékoli usmíření. „Nepovažuji ho více za svého syna,“ řekl exkluzivně pro DailyMail.

Kit je přitom otcem dalších pěti dětí (Shane 39, Quinn 31, Christian 28, Rory 25 a herce Kierana Culkina (33), bratra slavnějšího Macaulayho). Dcera Dakota (30) tragicky zahynula při dopravní nehodě v Los Angeles.

Po krachu vztahu s hercovou matkou se však Kit stáhl do ústraní, kde už 20 let žije se svojí současnou partnerkou Jeanette Krylowski. Po mozkové příhodě se učil znovu psát a mluvit. Podle sousedů je to samotář, který než aby si došel nakoupit, nechává si zásoby jídla raději přinášet dobrovolníky. Pár také jednou týdně využívá služeb pečovatelky.

„V posledních několika letech se snažili starat jeden o druhého, ale je toho příliš mnoho, takže další pomoc byla pro ně požehnáním,“ uvedl zdroj blízký páru. Je to zdánlivě osamělý život pro muže, který se kdysi vyhříval na výsluní stoupající hvězdy svého syna.

Mladík se proslavil ve věku 10 let díky filmu Sám doma. Herci se povedlo v rekordním čase nashromáždit neuvěřitelné mění, které je odhadováno na 50 miliónů amerických dolarů. S kariérou však skončil už o čtyři roky později. Hlavním předmětem sporu mezi Kitem a Patricií tedy nebyla jen nezištná láska k talentovanému synovi, ale především možnost spravovat jeho majetek!

Macaulay (35) se ještě několikrát vrátil na plátna televizních obrazovek, ale většinu času tráví se svojí komediálně-rockovou skupinou Pizza Underground, která paroduje éru tzv. Velvet Undergroundu.

Pro Macaulayho jistě nebude příjemné slyšet, co jeho otec pronáší do médií. Pravdou však zůstává, že po tolika letech odcizení, kdy většinu času prožili jeden bez druhého, se ani není čemu divit. Podle zdroje z hercova okolí se Macaulay nechal slyšet, že opustit rodinu bylo to nejlepší, co pro ně mohl kdysi otec udělat. O hercově nezájmu svědčí i fakt, že otce nenavštívil ani v době, kdy ležel hospitalizován po mozkové příhodě.

Fotogalerie
8 fotografií