Introvert? Ten pohledný muž, kterého všichni známe z bláznivé improvizační show Partička, že je stydlivá osoba? „Moc nemluvím. Jsem spíš klidnej a moc to ze mě nejde ven,“ říká člověk, který dokáže během pár vteřin v improvizační show předvést takové šílenosti jako Kámasútru, herečku Sharon Stone nebo teorii relativity. Není potom pro populárního komika snazší převtělit se do bláznivé role? „Určitě je jednodušší hrát, než být sám sebou. Za roli se člověk vždycky schová nebo s tím umí zacházet. Je to přece jenom moje povolání. To už umím a nebojím se s tím jít na veřejnost,“ přiznává herec plný rozporů.

Ondřeje Sokola známe z televize, divadla i z filmu. Většinou přitom hraje extrovertní postavy. Tím se možná schovává za své pravé já. „V rámci nějaké role umím jít ven před lidi, ale když jdu sám za sebe, tak se normálně stydím,“ tvrdí.

Autor: www.jemnostnajdesuvnitr.cz

Když si chce zahřešit…

Každodenní natáčení a hromada aktivit se na herci podepisují různě. „Přiznám se, že mám trochu problém. Dobíjím si energii čokoládou. Ono je to na mě už i trochu poznat.“ A s čokoládou má samozřejmě spojené i vzpomínky na své dětství. Kdysi ji kupoval v olomouckém Tuzexu, pečlivě ji rozbaloval a obaly si i se staniolem schovával. „Brečel jsem, když se obaly od čokolády náhodou natrhly. Jedl jsem jenom jeden dílek denně. Jenom jeden! A stejně mě vždycky štvali moji prarodiče, kteří říkali, že neměli v dětství žádnou čokoládu. Tak teď budu štvát já všechny ostatní, mám čokolády dostatek,“ dodal Sokol a během rozhovoru se do čokolády opravdu pustil. 

Jak vnímáte rozporuplné reakce na váš nový film?
„No, je to komedie, takže spoustě pseudointelektuálů to bude málo. Na to já ale nekoukám, s tím jsem smířený. Pro mě je důležité, jestli na to chodí lidi, což chodí, takže za mě dobrý.“

Ve filmu hrajete dvojroli – „hodného“ a slušného učitele a pak „zlého“ a přisprostlého zlodějíčka. Jaká role vám byla bližší? Dělalo vám třeba problém přeskakovat mezi jednotlivými charaktery postav?
No tak ano, myslím, že jsem s tím měl trochu práce, ale nenazval bych to “problémy”. Myslím, že je spousta povolání, kde mají daleko větší problémy, než my herci. Vojáci, záchranáři, policisté, dělníci na ropných plošinách… Myslím, že většina běžných lidí má v životě tolik problémů, že je radši ušetřím toho, abych jim vyprávěl, že herci mají problémy převtělit se z jedné postavy do druhé.

Autor: www.jemnostnajdesuvnitr.cz

Když režírujete, vyplatilo se vám být na herce přísný, nebo naopak spíše projevit svoji jemnou stránku?
Režisér má spíš svoji jemnou stránku zvenku. Protože se snaží být co nejvíc na herce hodný, být pozitivní. Protože uvnitř, tam naopak jeho duše křičí: “Co už mám do prčic udělat pro to, ať pochopíte, co po vás chci!

Moderujete novou show, která je hodně o zpívání. Jakou písničku byste si rád zazpíval? Zpíváte si třeba ve sprše?
„Takhle, ta nová show je hodně o zpěvu, ale naštěstí ne o tom mém. Proto je to show, na kterou se vyplatí dívat, můj zpěv bych vám totiž nepřál zažít. Doma si samozřejmě zpívám. A co je doma, zůstane doma. Ale jinak je ten formát, kdy populární osobnosti napodobují jiné celebrity, fakt zajímavý a každé kolo mě víc a víc příjemně překvapuje.“

Jak jste se sžil s novou rolí moderátora? Co bylo pro vás nejvíce šokující? Co naopak nejvíce přínosné?
S novou rolí jsem se sžil poměrně rychle, jelikož si opravdu myslím, že děláme velmi kvalitní pořad. Tím pádem jsem se snažil co nejvíc dorovnat výkonům, které tam podávají ti soutěžící. Ono je vlastně zvláštní používat termín “soutěžící”, pro skupinu lidí, kteří jsou ve svém povolání naprostá špička, a nemají důvod o něco soutěžit. Je velká zásluha Simony Matáskové, kreativní producentky toho pořadu, že tyhle lidi dokázala přesvědčit, aby do toho šli. Ani já bych to nemoderoval, kdyby mě nedokázala ukecat. A díky ní vznikl tým lidí, kteří, o tom jsem přesvědčen, dělají zábavný pořad na komerční televizi, ale na mimořádné a u nás nebývalé úrovni.

Autor: www.jemnostnajdesuvnitr.cz

Chystáte nějaké další novinky?
„Dopřekládal jsem teď hru, kterou se chystám režírovat a zároveň píšu muzikál, který by měl mít premiéru snad do roka. A chystám i svůj druhý film. Připravil jsem také skečovou show... A teď jsem si uvědomil, že jsem unavenej a potřebuju dobít energii. Pardon…“ :-)

Koukáte na YouTubery?
„Koukám a koukají hlavně moje děti. Nejradši máme PewDiePie. Koukají na to, protože to je něco jiného než televize. A rozhodně si myslím, že není špatně dělat YouTube ani ve starším věku. Byl bych blázen, kdybych tvrdil opak. Všem bych chtěl vzkázat - nebojme se, i když nám je, kolik nám je. Ještě pořád jsme tady a máme světu co říct. Pro začínající YouTubery mám jednu radu. Důležitý je ve videu začátek a pozdrav. A doporučuju se taky zapojit do úplně nové soutěže pro začínající youtubery Šéfík internetu, to může být taky cesta…“ :-)

Navenek působíte trošku sarkasticky. Jste na veřejnosti spíše sarkastický a doma takový ten jemný, hodný a milý táta?
Jak působím navenek, s tím už asi nic neudělám. Doma, tam bych rozhodně byl moc rád jemný, hodný, milý, vtipný, chápavý, zábavný, spolehlivý a spravedlivý táta. To je pro mě snad ta nejdůležitější věc v životě. Snad jednou moje děti potvrdí, že se mi to aspoň trochu podařilo.

Další informace a speciální videa s Ondrou Sokolem naleznete na www.jemnostnajdesuvnitr.cz

Autor: www.jemnostnajdesuvnitr.cz

O projektu

Pomozte nám najít jemnost!

Jemnost je v každém z nás. Jenom občas potřebujeme pošťouchnout, abychom jí dali najevo. O takový impuls se snaží i kampaň čokolády Milka Jemnost najdeš uvnitř. Spojili jsme síly s celebritami a úspěšnými Youtubery, které všichni známe a pravidelně je sledujeme. Jací jsou ale mimo televizní obrazovku nebo stream na Youtube? Co je pro ně důvodem, aby odhalili svojí jemnost? Může to být čokoláda, gesto dobré vůle, milý úsměv… To je ostatně i důvod, proč je Milka generálním partnerem soutěže Šéfík internetu - hledáme jemnost v dosud neobjevených talentech Youtube. A jak jste na tom vy? Pošlete nám video nebo fotografii a ty nejlepší z vás, co odhalí svojí jemnost, odměníme!

Každý z nás má jemnou stránku. Jenom jí ukázat...

Odhalte svojí jemnost a vyhrajte!
Ukažte nám i všem ostatním, co pro vás znamená jemnost. Stačí jí zachytit fotoaparátem mobilního telefonu nebo třeba formou videa. To nahrajte v naší aplikaci a získáte šanci vyhrát jednu z mnoha zajímavých cen! Každý den si dva z vás odnesou kilový balíček čokolády Milka a osobním překvapením. A ti dva nejlepší, si rozdělí akční kamerku Xiaomi a fotoaparát Fujifilm Instax Mini.

Více na: na www.jemnostnajdesuvnitr.cz