Vztahy na dálku? Žádný problém.

Vztah na dálku nemusí znamenat, že máte exotického milence. Mnohem častěji potřebujte dát babičce vědět, jak rostou děti, nebo ukázat rodičům nový účes. S tím vším nám však může pomoci chytrý telefon a aplikace v něm. Máme ho v podstatě neustále u sebe, takže stačí začít využívat funkce, které nám nabízí, a možná o nich ještě nevíme. Některé starosti pak můžeme hodit za hlavu.

Když fotky myslí za vás

Odhaduje se, že do konce roku 2017 bude 80 % všech fotografií na světě pořízeno mobilním telefonem a bude jich téměř 5 bilionů za rok. Mobilním telefonem nejčastěji fotíme místa, která jsme navštívili, rodinné sešlosti, děti a vnoučata. S rostoucím počtem fotografií začíná být těžké najít čas fotografie roztřídit, vybrat ty povedené, zpracovat fotoalbum nebo je poslat blízkým.

Aplikace Fotky v našem mobilu zvládne mnoho z těchto úkolů úplně sama, automaticky a nás jen upozorní, abychom se podívali na výsledek.

Pokud to v aplikaci povolíte, budou se všechny fotografie a videa automaticky zálohovat do vašeho soukromého účtu na internetu, nemusíte si tedy zoufat, pokud ztratíte či poškodíte svůj telefon - o žádné fotografie už nepřijdete.

Sdílejte fotky s přáteli

S přáteli na dovolené si často slibujeme, že si po návratu vzájemně pošleme fotografie, aby nám v albech nic nechybělo. Ale leckdy nějak není čas to opravdu udělat. Aplikace Fotky má pro tyto a podobné chvíle funkci Sdílené album. Stačí kliknout na fotografie, o které se chcete podělit, a už stačí ostatním poslat jeden krátký link. Díky němu si vaši blízcí mohou fotografie nejen prohlížet, ale do stejného alba i přidat své vybrané fotografie.

Zajímavým zpestřením je i automatické skládání podobných záběrů do animací či panoramat nebo souvisejících do koláží, které snadno nasdílíte na sociální sítě.

Film z dovolené bez práce

Představte si, že se vrátíte z dovolené a ráno na svém telefonu najdete upozornění, abyste se podívali na svůj příběh ve Fotkách. Co to je? Pokud jste aplikaci povolili zaznamenávat při focení vaši polohu, vybrala přes noc nejlepší záběry a videa, seřadila je na časovou osu a přidala mapky a označení míst, která jste navštívili. Sami jen případně doplníte popisky jednotlivých záběrů. Při tom můžete záběry libovolně přidávat, vypouštět a příběh i pojmenovat. Teď už jen stačí poslat link a ostatní si mohou prohlédnout, jak jste se měli.

Pokud se vám podařilo natočit více povedených videí, může vás aplikace překvapit i krátkým filmem, kam seřadí nejen videa, ale proloží je i fotografiemi a přidá vhodnou podkladovou hudbu. Opět stačí film jen pojmenovat a uložit.

Zálohujte, abyste nepřišli o vzpomínky

Online prostor pro ukládání fotografií a videí je ve vysokém rozlišení neomezený, můžete tak nahrávat další a další fotografie. Za pár let může však být složité nějaké konkrétní najít. Kolik máte doma fotografií uložených na různých CD, DVD a discích? Jak dlouho vám trvá najít fotky z dovolené před pěti lety? Ve Fotkách můžete hledat několika způsoby, ale ten nejjednoduší se děje úplně automaticky. Fotky Google je totiž třídí podle lidí, míst a věcí, které jsou důležité. Nemusíte je označovat popiskem, ani pracně vytvářet alba. Pokud chcete nalézt konkrétní fotku, stačí kliknout na vyhledávání. Potom můžete buď procházet fotografie v připravených kategoriích podle toho, co na nich je, nebo napsat, co hledáte – třeba děti, jídlo, hory apod. Veškeré tyto automatické organizační funkce jsou soukromé, to znamená, že je vidíte pouze vy a nikdo jiný.

 Zdroj: Google.com