Na kole do Waldsassenu

Vyražte po silnicích III. třídy a místních komunikacích, kde na vás nečeká žádný velký provoz. Trasa, která vede až do bavorského Waldsassenu je středně náročná a vyhovující pro treková, krosová, i horská kola.
Cestu doprovází nádherné výhledy na lesy a pastviny. Ani možností k prohlédnutí a návštěvě kulturních památek, není málo. Pokud budete mít štěstí, cestou můžete potkat i vzácné motýli, kteří se na trase vyskytují.

Trasa cyklotrasy č. 361.: Teplá - Betlém - Mrázov - Ovesné Kladruby - Mariánské Lázně - Stará Voda - Lázně Kynžvart - Hrozňatov - Slapany - Egerteich - Hundsbach - Mitterhof - Waldsassen.

Cyklostezka Ohře

Trasu dlouhou 110 km zvládne, co se náročnosti týká, i začátečník - spadá totiž mezi ty snadně sjízdné, bez větších převýšení. Cyklosteka vede
údolím řeky Ohře od hranice s Německem až po hranici s Ústeckým krajem. Česku je trasa značená cykloturistickým značením s číslem 6.
Ohře navazuje na Valdštejnovu cyklostezku v Bavorsku označenou jako
Wallenstein-Radweg (Eger-Wondreb-Kösseine)

Nenáročně do Ostrova

Pro crossové kolo a méně zdatného cyklistu se hodí 16, 5 km dlouhá trasa z Varů do Ostrova. Karlovy vary i Ostrov nabízí nesčetně kulturních památek a tak nebude o zábavu a podívanou během cesty nouze.
Trasa je značenou značkami pro cyklisty.

Po naučné cestě Kyselka za krásami Andělské hory

Středně těžká trasa se hodí pro horská i crossová kola. Během 33 km dlouhé trasy prostřídáte několik terénu, a tak je třeba před výpravou zkontrolovat stav tratí – zejména část mezi Andělskou horou a Karlovými Varami.
Po cestě zavítáte do překrásného údolí Ohře, poté vystoupáte na dominantu kraje – Andělskou horu.

Z Karlových Varů pojedete po stezce č. 204, z Radošova poté podél č. 1044, poté silnicí 222, a pokračovat budete po červené.

Související odkazy

Střední Čechy na kole křížem krážem

Nádech historie i sportu v Orlických horách

Víkend v Brdech? Podíveje se na tipy na výlety