V rámci MBPFW 2016 magazín proč ne?! uspořádali na samotném závěru charitativní aukci šesti uměleckých objektů. Dražilo se například jízdní kolo Vueve Clicquot, bunda z dílny návrhářky Martiny Špeltové či podepsaný Polaroid ze zákulisí focení Terezy Maxové s Evou Herzigovou.

Během večera, kterého se kromě Terezy Maxové zúčastnila také modelka Veronika Vařeková, Jitka Nováčková s přítelem, Tereza Voříšková, Adam Mišík, Jitka Schneiderová nebo Simona Krainová s manželem a módní kritička Františka Čížková, se podařilo vydražit 1 300 000 Kč. Výtěžek z aukce putoval právě na Nadaci Terezy Maxové, která pomáhá dětem.

Očima Františky

Komu se podaří za půl hodiny aukce na šesti položkách vydražit jeden milion tři sta tisíc korun? Navíc nešlo o žádnou aukční síň, ale syrový prostor ateliéru, jenž je součástí chátrajícího betonového kolosu Strahovského stadionu. Tam se totiž konaly přehlídky zásadního týdne módy Mercedes-Benz Prague Fashion Week, jejichž maraton v neděli večer završil „Proč ne?“ COCKTAIL FOR TEREZA MAXOVÁ FOUNDATION & MBPFW MADRID GUEST SHOW.

Společnost Dorotheum zde pro o potřebné děti pečující Nadaci Terezy Maxové dražila šest artefaktů, mezi nimiž nechyběl unikátní designový kousek v podobě velocipédu, vyšívaný prapor, oděvní artefakty včetně obrazu Jiřího Georga Dokoupila, jenž do dražby věnovala sama Maxová a jeho vyvolávací cena začínala na tři sta osmdesáti tisících.

Musím říci, že tato dražba, po níž následovala afterparty a kterou spontánně spolu s licitátorkou a moderátorem Lukášem Hejlíkem glosovala i skvělá Tereza Maxová, byla finálním a výjimečným zážitkem, na něž rozhodně nebyl Mercedes-Benz Prague Fashion Week chudý. Vzduch zhoustnul empatií, soudržností se slabšími. Snahou pomoci sociálně znevýhodněným dětem dosáhnout vzdělání, po němž touží.

Tohle byla srdeční záležitost doprovozená odérem parfémů, jež dala na vědomí, že filantropové u nás jsou. Týden módy MBPFW je čím dál tím lepší, světovější a Tereza frajerka, která umí a ví.

Fotogalerie
12 fotografií