Karlovy Vary

Karlovy Vary jsou známy především díky léčebným pramenům. Těch se zde nachází rovnou osmdesát a svým složením patří mezi nejúčinnější termální vody na světě. Již v pradávných dobách lidé z těchto léčivých pramenů čerpali sílu v podobě přírodního iontového roztoku, který navrací tělu sílu a omlazuje unavený organismus.

Karlovy Vary jsou také městem významné kulturní akce - Mezinárodní filmový festival. Svou tradici zde má také divadlo i hudba (například Karlovarský symfonický orchestr vznikl v roce 1835 a patří mezi nejstarší v Evropě). Milovnící hudby také mohou navštívit každoroční hudební festival Dvořákův karlovarský podzim

V Karlových Varech najdou vyžití i sportovci. Mezi nejvyhlášenější sporty patří golf, dostihy a tenis atd. Opomenout bychom neměli ani na městské rarity, jako jsou: likér Becherovka, sklo firmy Moser nebo staletou výrobou porcelánu.

Františkovy Lázně

Celé město se pyšní velmi čistým ovzduší a velkým množstvím krásných parků. 

Místní přírodní minerální voda má relativně vysoký obsah rozpuštěného oxidu uhličitého a mezi nejznámnější prameny patří Františkův. Je hojně využíván především k léčbě ženských problémů a poruch krevního oběhu.

Ve Františkových Lázních najdeme také mnoho možností na zajímavé výlety. Například výlet do Národní přírodní rezervace SOOS u Františkových Lázní přes Antonínovu výšinu nebo výlet na hrad Ostroh přes lesopark Amerika.

 

 Jáchymov

Jáchymov jsou jediné radonové lázně v České republice, řadí se mezi vody s nejvyšší léčebnou aktivitou radonu na litr na celém světě. Této vlastnosti se využívá především při léčbě pohybové ústrojí.

Pokud do tohoto města zavítáte, nezapomeňte na naučnou stezku „Jáchymovské peklo“. Jedná se o cestu, na které poznaté tábory, ve kterých kdysi byli vězni nuceni k namáhavé práci v podzemí. Ovšem čekají vás i veselejší místa - uvidíte například kostel sv. Jáchyma, tzv. horký rybník nebo Šlikův hrad.

Tip! Zábavu i historii najdete v Lokti!