Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Janoušek má od vězení dva měsíce „prázdnin“. Ze zdravotních důvodů

Autor: kal, ČTK, simao - 
9. března 2016
16:50

Podnikatel a lobbista Roman Janoušek bude na dva měsíce venku z vězeňské cely. Po operaci hlavy mu Krajský soud v Brně přerušil výkon trestu ze zdravotních důvodů, uvedla Česká televize.

Roman Janoušek si odpykává trest 4,5 roku za to, že srazil a vážně zranil jinou řidičku, snažil se od nehody utéct a nadýchal 2,2 promile. Již během vyšetřování a soudního líčení podstoupil Janoušek zákrok v Ústřední vojenské nemocnici v Praze.

Lobbista má ode dneška ze zdravotních důvodů na dva měsíce přerušený výkon trestu vězení. ČTK to řekla mluvčí věznice Brno-Bohunice Dana Krejčířová. Podrobnosti nesdělila. Česká televize k tomu uvedla, že Janoušek podstoupil nedávno operaci a nyní se potýká s komplikacemi. Janoušek žádal o přerušení trestu ze zdravotních důvodů již třikrát. U Krajského soudu v Brně uspěl až nyní.

Trest mu na 30 dní nejprve přerušil ředitel věznice v Bohunicích Dušan Gáč, protože vězeňští lékaři nebyli schopni odsouzenému poskytnout náležitou zdravotní péči. Krajský soud v Brně jeho rozhodnutí potvrdil a trest podle České televize přerušil na dva měsíce, jak mu umožňuje zákon.

Roman Janoušek byl před časem hospitalizovaán v ÚStřední vojenské nemocnici Roman Janoušek byl před časem hospitalizovaán v ÚStřední vojenské nemocnici | Blesk - Ladislav Křivan

Problémy s hlavou jsou u Janouška dlouhodobého rázu. Zranil se údajně na lodi, když se udeřil o stěžeň, vysvětloval již v roce 2013 jeho advokát Vít Široký. Přítel pražského exprimátora Pavla Béma Roman Janoušek je známý tím, že s oblibou jezdil k moři do své rezidence v Chorvatsku.

„Byla to podle něj celkem velká rána, ale on jí nevěnoval žádnou velkou pozornost. Začal ztrácet koordinaci pohybů, trpěl nechutenstvím a doma také upadl. Manželka ho proto odvezla do nemocnice a tam zjistili, že má výduť v hlavě. Ten stav byl tak vážný, že pan Janoušek byl v ohrožení života,“ tvrdil v březnu 2013 MfD Široký, podle kterého Janoušek měl po operaci 52 stehů.

Janoušek tehdy opustil nemocnici po deseti dnech hospitalizace a skončil v domácím léčení. Do vězení pak zamířil kvůli své nehodě v opilosti. Vietnamskou řidičku srazil v roce 2012 ve Vyskočilově ulici na Praze 4.

Pražský městský soud mu původně uložil tříleté vězení, odvolací vrchní soud trest zpřísnil na 4,5 roku, čemuž u soudu Janoušek jako by nedokázal uvěřit. Do vězení nastoupil Janoušek v listopadu 2014. Proti verdiktu podal ústavní stížnost.

Za těžké ublížení na zdraví přitom hrozilo Janouškovi až 10 let vězení. Soudy ale přihlédly mimo jiné k tomu, že zatím nemá záznam v trestním rejstříku a že projevil snahu napravit následky činu. Ženě vyplatil odškodné 900 000 korun. I proto jej poslaly do mírnějšího typu věznice s dozorem.

Video Soumrak kmotra Janouška: Soud mu napařil 4 roky basy - Lukáš Červený, Vera Renovica
Video se připravuje ...

salto ( 10. března 2016 08:26 )

Snad si za tu dobu nevychlastá zbytek svého vypitého mozku

starka ( 9. března 2016 18:53 )

Čemu se divíme.Tento lump ovládal za spolupráce Béma a Klause dění nejen v Praze,ale i jinde.No a nyní ho musí ti jeho zlodějští mafiáni nějak zachránit.Jen mne mrzí,že se k tomu přivolili i lékaři,kterým jsem věřil.Čemu,nebo komu dnes věřit-doktoři?

pepen ( 9. března 2016 18:22 )

Jsme ve skorunpovaném Česku- kdo má peníze-hlavně ti zloději a tuneláři si zde mohou dovolit vše!!!!Nedivil bych se kdyby stačil vše rozprodat a zdrhnou !!!!Myslím si,že Sokol mu rád-za pár desítek mil.pomůže!!!!Vše mu zařídí!!!

santikxauz ( 9. března 2016 18:04 )

Jen kdyby mus odpustili zbytek trestu,hned by byl hned zdravý jako rybička.

zuzanajurkova ( 9. března 2016 17:47 )

Přátelé #islamistů ve státní správě ČR: http://uzunoglu.blog.idnes.cz/c/498394/pratele-islamistu-ve-statni-sprave-cr.html

Zobrazit celou diskusi