Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krejčířovi zabavili další telefon! Měl ho schovaný pod polštářem, chystá opět útěk?

Autor: lm, ČTK - 
11. února 2016
20:02

Radovan Krejčíř má další problém! Uprchlý český podnikatel se nejspíš nadále snaží uprchnout z Jihoafrické republiky, kde je obžalován z několika trestných činů včetně vraždy. Policisté ho kvůli možnému útěku přesouvají z jednoho vězení do druhého. A teď u něj znovu našli telefon!

Krejčíř, kterého jihoafrický soud usvědčil z pokusu o vraždu, únosu a pokusu o přechovávání narkotik, v současnosti čeká na stanovení výše trestu. Původně byl Čech ve vazbě ve věznici Zonderwater nedaleko Pretorie, po pokusu o útěk ho ale vězeňská služba nechala převézt do přísněji střeženého zařízení v Kokstadu, které je od Pretorie vzdálené více než 500 kilometrů.

Radovan Krejčíř je za mřížemi už přes dva roky. Radovan Krejčíř je za mřížemi už přes dva roky. | ČT24, film gangstar ka, archiv Blesku
V pátek policisté Krejčíře tajně převezli z Kokstadu znovu do Pretorie. Před příjezdem ale ještě raději prohledali jeho novou celu a nestačili se divit. Na Krejčíře tam totiž čekal uvítací dáreček v podobě nového telefonu, který byl schovaný v polšťáři. Uvedl to místní list The Sunday Times.

Krejčíř byl přitom předtím přesunut do přísnější věznice kvůli obavám z útěku. Stalo se tak poté, co se minulý rok u Krejčíře v cele ve vězení Zonderwater našla mimo jiné pistole, nůž a několik mobilních telefonů. Údajně plánoval útěk z vězení. A teď se o to možná pokusí znovu.

Krejčíř se stal prvním vězněm v Jihoafrické republice, který byl přemístěn do zařízení v Kokstadu ještě předtím, než byl definitivně za své činy odsouzen. V Kokstadu jsou drženi nejnebezpečnější trestanci v zemi, zejména pak ti, u nichž hrozí riziko útěku. Pro jistotu jsou také vězněni v izolovaných celách 23 hodin denně. V zařízení je mimo jiné Ananias Mathe, který se z věznice s nejvyšší ostrahou v Pretorii dostal tak, že se celý pomazal vazelínou a protáhl se úzkým oknem cely.

salto ( 12. února 2016 09:03 )

Néé že bych mu to nepřál, ale asi to tam bude nepříjemné

Zobrazit celou diskusi