Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Yorkšíra jí roztrhali volně puštění psi: Magistrát napařil truchlící ženě pokutu

Zaplatila pokutu za to, že jí malého yorkšíra na vodítku roztrhali volně puštění velcí psi.
Zaplatila pokutu za to, že jí malého yorkšíra na vodítku roztrhali volně puštění velcí psi.  (Autor: Facebook)
Autor: dce - 
12. února 2016
05:00

Nad tímto rozhodnutím magistrátu zůstává člověku rozum stát. Paní Nadě B. z Českých Budějovic roztrhala smečka velký psů loni v červenci jejího psího miláčka. Neuvěřitelně smutnou událost po půl roce korunoval magistrát, který paní Nadě dal k úhradě pokutu za týrání zvířat – prý nezabránila útoku cizích zvířat!

Bylo posledního července 2015, když šla paní Naďa B. se svou fenkou yorkšírského teriéra Jessie a Jack Russel teriérem Joe (který ovšem není její) na procházku po Českých Budějovicích. Bohužel jim do cesty přišla paní Barbora se šesti psy velkých plemen a jedním malým buldočkem. Několik těch velkých, ačkoliv byli na vodítku, se Barboře V. vysmeklo. Vyděšená fenka, která údajně do skupinky vběhla se ocitla v úzkých. Psi na ni zaútočili.

Čtyři z nich drobnou fenku pokousali tak zle, že už jí veterinář nemohl pomoci. Po půl roce přišla paní Nadě zpráva z magistrátu města. „Paní B. vědomě nezabránila svému psu Jessii tím, že nereagovala na upozornění paní V. (na možné nebezpečí hrozící od jejích psů), vběhnout přímo do smečky psů paní V. Důsledkem střetu bylo těžké poranění fenky yorkšírského teriéra Jessie a její následný úhyn.“

Paní Naďa ale věc vidí jinak. „Byli na vodítku skoro všichni. Buldoček byl na volno, ten Jessie vyděsil, a než jsem ji vzala do náruče, tak ti čtyři na vodítku po ní chňapli. Tři se vysmekli – neměli obojky, pouze omotaná vodítka kolem krku,“ řekla Blesk.cz. „Kdyby byl časový prostor, vzala bych ji do náruče a pokousali by i mě.“

Psi v místě, kde k události došlo, nemusí být na vodítku. Magistrát ale paní Naďu viní, že psa nezaopatřila právě vodítkem.

Podle magistrátu tak paní Naďa vystavila svou fenku nepřiměřenému působení stresu, což je považováno za týrání zvířat. Za to nyní musí zaplatit pokutu 1 000 Kč a další tisícovku jako poplatek za náklady přestupkového řízení. 

„Mně hrozně vadí to, že mě pokutují za něco, co jsem neudělala – to jest to týrání. Já se o ní starala jako v bavlnce, milovala jsem ji, protože byla hodná, milá, ale neurotická, bála se všeho...“ Proti rozhodnutí magistrátu se paní Naďa hodlá odvolat.

naidka ( 12. února 2016 11:47 )

Konec stořky. To je šílené, divím se, jak někomu mohou procházet dlouhé příspěvky.

naidka ( 12. února 2016 11:43 )

Tím pádem měli na něj pifku, i ten náš a jednou, mojí chybou, se k němu rozběhl, bleskurychle ho vysvlékl ho z oblečku a hned se ke mně vrátil. Týden jsem očekávala návštěvu policie ČR, ale dopadlo to dobře pro všechny zúčastněné.

naidka ( 12. února 2016 11:37 )

Westík je rozmazlený a líný a jeho majitelé notorickými stěžovateli na OÚ, jednou i na PČR, pokaždé, když jejich pes utrpěl duševní újmu při setkání s ostatními psy.

naidka ( 12. února 2016 11:34 )

Zas mi to nejde odesílat, zkusím po kouskách. Velcí psi v těch malých nevidí nebezpečí. Jednou jsem měla do činění "blízké setkání" našeho psa s westíkem.

0707 ( 12. února 2016 11:22 )

vážená pokutovaní paní, svého psíka bych vzala do náruče, i přesto, že bych byla pokousána, ale zachránila bych svému nejlepšímu příteli život!!! Pokuta Vám náleží

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání