Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Střílel z auta, tvrdí ujíždějící řidič ze Strakonické o policistovi, který mu zastřelil přítelkyni

Autor: dce, ČTK - 
10. února 2016
12:51

Ve středu pokračoval soud s policistou Jiřím Tišlerem, který po zběsilé honičce na Strakonické v Praze v roce 2012 zastřelil spolujezdkyni ujíždějícího Václava Hlinovského. A ten tvrdí, že policista střílel z auta, což Tišler popírá.

Policisté se 1. února 2012 v Praze na Zlíchově pokoušeli zastavit ukradené auto, řidič Václav Hlinovský ale začal ujíždět. Nejprve se srazil se služebním vozem, poté se snažil najíždět na policistu Jiřího Tišlera. Ten proto čtyřikrát vystřelil ze služební zbraně, řidič ale začal ujíždět Strakonickou ulicí v protisměru, na což policista reagoval dalšími pěti výstřely. Po několika stovkách metrů z auta řidič vystoupil a utekl. Ve voze zůstala mrtvá žena.

Tišler podle své výpovědi po honičce ukončené nehodou vystoupil z policejního auta, došel před vůz a začal střílet. Mířil prý na pneumatiky, dva výstřely ale prošly do vozu a zasáhly spolujezdkyni, o které policisté údajně neměli ani tušení. 

Žena utrpěla průstřel plíce a srdce, který se jí stal osudným. „Před autem nikdy nebyl,“ řekl Hlinovský podle serveru iDnes.cz před soudem. Během celé události si myslel, že policista střílí ze zadní části služebního vozu. Popřel také, že by dívka nebyla při jízdě připoutaná nebo se skrývala - podle něj nebylo kam. 

Tišler u soudu stále popírá, že by spáchal trestný čin. "Já jsem si byl jistý, že tam nikdo není, že tam je řidič sám, proto jsem pálil jenom na pravou stranu vozidla," uvedl u soudu Tišler v lednu.

K závěru, že policista trestný čin nespáchal, došla i inspekce, která věc vyšetřovala. Soudkyně o jeho vině zatím nerozhodla.

ixtlil ( 2. dubna 2016 19:41 )

 Tak co se týče úvahy soudkyně, asi by neměla dělat soudkyni.Idiot fízl jinými slovy ohorožoval v poloměru střelby každého. Kdydby dejme tomu zabil řidiče, tak by auto,s plynovým pedálem zatížené nohou mrtvého nejspíš se stejnou pravděpodobností sjelo do směru jiných vozidel a zdejší policejní masturbanti by tvrdili, že to on je zabil. Bohužel nikoliv, mrtvý totiž nemůže zabít nikoho. Fízl byl jen nevycválaný kripl, který nebyl ani na vojně a hrál si na kovbojíčka. Toho vpodstatě zlodějíčka chytili později bez střelby spořádaně.Kupodivu nikdo nestřílí šmejdy ve vládě, co kradou miliardy.To auto, kradené sice, co kriplfízl údajně zachránil, po jeho "zachránní", ten majitel ani nechtěl. Kdo by také chtěl auto které je zlité asi třemi litry krve nevinné dívky, co nikomu nic neudělala a navíc protřílené. To auto si ani nepřevzal a šlo hned pryč a bylo prodáno velmi pod cenou, Ta šparná pověst jde s ním. Asi jako kupovat znovu lodní lístek do Titaniku. Kdydby jej nechali jet a jen sledovali, ale chápu, že tyhle policejní příživníky přemýšlení bolí, tak by jej dostali bez poškození. Asi by bylo dobré, kdy kterýkoliv, kdo tohle obhajuje, jel v danou chvíli autem a jedna odražená či špatně mířená střela by si v jeho těle našla cíl, nbo někoho jeho blízkého., Třeba by došel k rozum, jehož jak vidím se zde nedostává. Tak si to užijte fízlové.

sensey ( 10. února 2016 19:26 )

ten policajt měl poslat do pekla oba dva a ten feťácký z.mr.d by teď nekecal nesmysly u soudu. Zabil ji svoji jízdou on kretén. Ač nemám policajty rád, v tomto jim držím palce jen ať ten xindl vybijou. V Americe od tebe policajt bere jednou rukou doklady a druhou má na pistoli. Prostě tato verbež si ze zákonů nic nedělá a nic než dát jim přes držku nepomůže.

mirkli ( 10. února 2016 14:38 )

Ten který to zavinil, má tu drzost vystupovat jako svědek a obviňovat policistu. Kdyby zůstal stát, tak se nic nestalo. Ten kdo zabil spolujezdkyni byl řidič vozu!!!!!!!!!

jm51 ( 10. února 2016 14:13 )

Policista vykonával svoji práci a navíc chránil sebe i nás ostatní, před tím parchantem. Nevím proč by měli soudit policistu. Dávám mu

pepisto ( 10. února 2016 14:04 )

Proč soudí policistu,který pouze vykonával svojí práci?Byl v ohrožení když na něj ten zmetek najížděl a na výzvu k zastavení nereagoval tak nevím co soud řeší.Že ta kráva jela s ním tak byla spolupachatelka.Měl zastřelit oba a byl by klid.Na vojně nám tloukly do hlavy,že mrtvej svědek je dobrý svědek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání