Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Taxikáři dali návod řidičům: Co dělat, aby vás neodtáhli!

Autor: Ivan Hladík, Etienne Blaha - 
10. února 2016
05:00

Našli pražští taxikáři recept na policii a odtahovou službu? Pondělní osmihodinová blokáda pražské magistrály totiž dala řidičům návod, jak se nenechat odtáhnout. Nikdy. Stačí mít v autě živého tvora!

Tři sta taxikářů si na osm hodin zabralo dva pruhy magistrály v každém směru v okolí hlavního nádraží. „Odtáhnout jednorázově několik stovek vozidel je technicky nemožné,“ vysvětlil Blesku mluvčí policie Tomáš Hulan, proč si muži zákona všechny účastníky neohlášené demonstrace jen zapsali a posléze je přemluvili k odjezdu.

Pravý důvod je ale zřejmě trošku jiný. „Nesmíme odtáhnout vozidlo, pokud se v něm nachází jakýkoliv živý tvor, nebo pokud je na místě přítomen buď provozovatel, nebo vlastník vozidla,“ uvedl Hulan.

Kdyby si tedy teoreticky někdo zaparkoval karavan na 14 dní na magistrálu a hlídal mu ho pes, měl by zajištěné „parkování"?

„V každém podobném případě postupujeme individuálně a volíme nejvhodnější řešení. Pokud je jednoznačně ohroženo zdraví či majetek ostatních, pak můžeme zasáhnout okamžitě,“ dodal Hulan. Odmítl však uvést konkrétní příklad, jak by se překážejícího auta policie zbavila.

tgbg ( 10. února 2016 08:09 )

Hlavně aby odtáhli komouši.

Zobrazit celou diskusi