Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Další anonymní hrozba bombou: Tentokrát se zastavilo několik vlaků RegioJet

Další anonymní hrozba bombou: Tentokrát se zastavilo několik vlaků RegioJet (ilustrační foto)
Další anonymní hrozba bombou: Tentokrát se zastavilo několik vlaků RegioJet (ilustrační foto)  (Autor: Foto od čtenáře)
Autor: ČTK - 
9. února 2016
19:10

Anonym dnes vpodvečer opět nahlásil bombu ve vlacích RegioJetu. Bezpečnostní opatření se dotkla čtyř spojů soukromého dopravce, kvůli opatřením se však musela zastavit doprava i ostatních vlaků na části hlavního železničního koridoru mezi Prahou a Ostravou.

Policisté prohledávali či prohledávají vlaky v Hranicích, Grygově, České Třebové a v Praze. Z hlavního města spoj již odjel bez zpoždění, řekl dnes ČTK mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

Anonymní hrozbě čelili soukromí železniční dopravci RegioJet a Leo Express již na začátku února. Společnost Leo Express dnes žádnou bombovou výhružku nezaznamenala, řekla ČTK mluvčí firmy Petra Valentová. Pachateli hrozí za šíření poplašné zprávy až pět let vězení.

Podle informací ČTK bylo uložení nástražného výbušného systému ve vlacích RegioJetu nahlášeno po 17:00, následný policejní zásah se dotknul čtyř spojů. "Policie zatím postupuje s maximálním nasazením, děláme společně vše pro to, aby zpoždění spojů a komplikace pro cestující byly co nejmenší. Například vlakový spoj RJ 1017 s odjezdem v 17:46 z Prahy hlavního nádraží odjel podle jízdního řádu a kontroly by se měly dotknout pouze asi tří dalších vlakových spojů," uvedl Aleš Ondrůj. Dopravce o situaci informoval své cestující.

Omezení v dopravě dnes potvrdila také mluvčí Českých drah Kateřina Šubová. Kvůli bezpečnostním opatřením v souvislosti s anonymní hrozbou byla zhruba na 1,5 hodiny zastavena doprava v České Třebové. "Nyní je zastaven provoz všech vlaků na koridoru v Grygově," uvedla Šubová.

Během února jde o již o několikátou anonymní hrozbu, která se dotkla železniční dopravy. V pátek minulý týden omezil anonym zhruba na hodinu provoz vlaků a metra na pražském hlavním nádraží, policie z haly i prostor metra musela evakuovat cestující. O tři dny dříve hrozil anonym bombou na hlavním železničním nádraží v Brně, vlaky kvůli tomu stály asi dvě hodiny. Minulé pondělí anonymní nahlášení bomby narušilo železniční dopravu ve vlacích soukromých dopravců RegioJet a Leo Express. Policie kvůli tomu zastavila jejich spoje ve stanicích, evakuovala z nich přes 1000 lidí a vlaky prohlédli pyrotechnici.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání