Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pacient se chtěl upálit na očích princi Williamovi a Kate. Nebyli doma

9. února 2016
15:57

Před Kensingtonským palácem, který je londýnskou rezidencí rodiny prince Williama, se dnes brzy ráno z dosud neznámých důvodů zapálil muž. Zemřel na následky popálenin krátce po příjezdu policie a záchranářů. Uvedla to stanice BBC. Nikdo z členů Williamovy rodiny v tu dobu v paláci nebyl.

Tento incident nesouvisí s terorismem,“ ujistil mluvčí policie. Dodal, že krátce před sebevraždou se jedna londýnská nemocnice obrátila na policii s tím, že jí krátce po půlnoci zmizel jeden čtyřicetiletý pacient. O tři hodiny později policie obdržela upozornění, že u Kensingtonského paláce je nějaký muž, který se chová podezřele.

Když policisté dorazili k paláci, asi čtyřicetiletý muž byl již v plamenech a nebylo možné mu pomoci. První poznatky z vyšetřování ukazují, že pacient a sebevrah je asi tatáž osoba.

Mluvčí paláce sdělil, že princ William ani jeho žena Kate a jejich dvě děti v době incidentu v paláci nebyli. Rodina tráví většinu času ve venkovském sídle Anmer Hall, které William a Kate dostali od královny Alžběty II.

Podívejte se na fotky rodiny prince Williama:

Zobrazit celou diskusi