Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Policisté našli vraha českého šachisty: Umlátil ho polský bezdomovec!

Českého šachistu umlátil polský bezdomovec.
Českého šachistu umlátil polský bezdomovec.  (Autor: Bolzanská prokuratura )
Autor: lm - 
9. února 2016
16:35

Už mají vraha českého šachisty! Poláci zadrželi pravděpodobného pachatele, který počátkem ledna umlátil Čecha Jaroslava K. (†50) v italském Bolzanu. Jedenadvacetiletý Adrian Zelech po brutálním činu uprchl zpět do rodného Polska.

Čech Jaroslav K. byl vynikajícím šachistou, dokázal dokonce remizovat s velmistrem Anatolijem Karpovem, uměl několik světových jazyků. Pak však propadl alkoholu a skončil jako bezdomovec. Jaroslav žil posléze v italském Bolzanu, kde byl podle médií díky svému zapálení pro šachové partie s místními velmi populární. Bohužel zde ale nalezl smrt...

Počátkem ledna našli jeho tělo nedaleko kulturního domu v centru města. Jaroslav zemřel ve spánku na masivní krvácení do mozku a plic, které způsobily četné a tvrdé údery a kopance. Jaroslav se po bitce nejspíš zachumlal do spacáku a upadl do bezvědomí. Druhý den už mu nebylo pomoci.

Italští vyšetřovatelé zjistili, že krátce po jeho smrti z Bolzana zmizel jiný bezdomovec, polský mladík Adrian Zelech. Na základě vydaného eurozatykače ho až po měsíci vypátrala polská policie na předměstí Varšavy. Polák nyní čeká ve vazební věznici na rozhodnutí soudu o jeho vydání do Itálie. Podle italského serveru Il Giorno dell'Alto Adige Zelech zabil českého šachistu z banálních důvodů.

thheodor ( 9. února 2016 17:10 )

Pořád nenazývejte tyto lidi bezdomovci,jsou to totiž kriminálníci,kteří se na potkání mlátí a vraždí.I ten geniální šachista byl totiž řadu let na seznamu hledaných.........

demiro ( 9. února 2016 16:57 )

Nejvíc mě na tom zajímá, jak si bezdomovci putují po světě. Neuvěřitelné, doufám, že letecky.

Zobrazit celou diskusi