Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ženský orgasmus: 4 pravdy, které jste o něm možná nevěděli!

/
  • Ženský orgasmus už dávno není tabu!
    12. února 2016 ● 09:41

    Ještě do poloviny 20. století bylo ženám do hlavy vtloukáno, že na prvním místě v sexu je uspokojení partnera. Dnes už se ženskému vyvrcholení věnuje
    stejná pozornost a my vám prozradíme, co jste o orgasmu možná ani nevěděli!

  • 1.

    Je zdravý!

    Proč je dobré mít pravidelný sex a orgasmus? Kromě toho, že v nás probouzí dobrou náladou, taky dokáže posílit imunitní systém. Zvyšuje se při něm totiž hladina látky imunoglobulin A, která podporuje imunitu v boji s různými viry, například chřipkou a nachlazením.

    Ženský orgasmus už dávno není tabu!
    Autor: shutterstock

  • 2.

    Proč ho předstíráme?

    Podle studií sexuologického ústavu předstírá občas orgasmus 70 % žen. Důvodů je mnoho. Mezi ten nejčastější patří strach, že zklamou partnera. Muži si zase často myslí, že pokud ženu nepřivedou k rozkoši, není s ní něco v pořádku. Dalším častým důvodem, proč žena vyvrcholení předstírá, je ten, že chce styk ukončit.

    Ženský orgasmus už dávno není tabu!
    Autor: shutterstock

  • 3.

    Jak si ho užít?

    Sexuální prožitek začíná v hlavě. Zabrzdí ho, když žena není uvolněná a myslí na každodenní starosti nebo se strachuje, jestli se partnerovi líbí. Dámy, vyhraďte si na sex dostatek času, uvolněte se a prožívejte milování s partnerem naplno. Za žádnou cenu ale orgasmus nepředstírejte. Jak má potom váš milenec vědět, co se vám skutečně líbí?

    Ženský orgasmus už dávno není tabu!
    Autor: shutterstock

  • 4.

    Tlumí bolest!

    Těsně před orgasmem se prudce zvýší hladina hormonu oxytocinu a dochází k masivnímu uvolnění endorfinů. Tyto hormony (říká se jim hormony štěstí) tiší bolest, artritidu, migrénu nebo menstruační křeče.

    Ženský orgasmus už dávno není tabu!
    Autor: shutterstock

     

     

Témata

sex orgasmus

Dnešní horoskopy