Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Fiala chce za Fajáda hlavu Stropnického. Kalousek varuje před „lovem Čechů“

Autor: val - 
9. února 2016
13:38

Opoziční TOP 09 a ODS se pustily do vládní koalice kvůli uniklým údajům z minulého týdne. Vadí jim zejména provalení informace, že Česko vyměnilo svých pět unesených občanů za Libanonce Alího Fajáda, i zveřejnění částky, za kterou byly propuštěny dívky z Pákistánu.

„Vyzýváme už teď pana premiéra Sobotku, aby odvolal ministra obrany Martina Stropnického, protože byl to právě ministr obrany, který veřejně připustil to, že naši občané byli vyměněni za lidi, kteří jsou podezřelí z terorismu,“ prohlásil v úterý na tiskové konferenci předseda ODS Petr Fiala.

Ten chce také na jednání sněmovny prosadit zvláštní bod, v němž by premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) uvedl bližší informace k dalšímu postupu. Chce také zřízení vyšetřovací komise pro vyšetření úniků utajovaných informací.

Podobně hovořil také šéf TOP 09 Miroslav Kalousek, podle kterého vláda svým chováním ohrozila bezpečnost českých občanů. Teroristům prý v posledních dnech vyslala vzkaz „Ulov si svého Čecha, to se vyplácí“ a udělala z Čechů v citlivých oblastech „lovnou zvěř“. Bude proto chtít od Sobotky slyšet, co udělá vláda, aby minimalizovala škody.

V posledním týdnu vyšlo najevo, že česká vláda vyměnila pětici Čechů unesených v Libanonu za propuštění Libanonce Alího Fajáda. Média zároveň přinesla informaci o částce, kterou musel český stát zaplatit za vydání unesených dívek Hany Humpálové a Antonie Chrástecké.

rumungro ( 9. února 2016 16:28 )

TrOP i s ODS z nás chtějí uělat znepokojenou veřejnost,hlupáky,kteří můžou vědět jen to,co oni sami určí a to přesto,že kauza únosů s výměnou probihala veřejně. Jen naivka by si myslel,že holky byli propuštěny z humanitárních důvodů a co se týká vyzrazené částky,tak mezi teroristy a únosci,kteří mají o tuto podnikatelskou činost zájem,je už dávno známá. Přesto si myslím,že stát se má všemi dostupnými prostředky o své ohrožené občany postarat.

panda82 ( 9. února 2016 15:15 )

Patří Fiala do politiky, jen camrá snaží plnit USA rozkazy, vůbec mu nejde o Česko, jen škodit a hrát si jak tomu rozumí, nemá jinou náplň práce než buzerovat , a špionit

salto ( 9. února 2016 14:53 )

Stropnického hlavu - inu nic proti tomu, ale jakou část těla bychom měli chtít po Fialovi, potažmo Kalouskovi?

lukasnazdar ( 9. února 2016 14:25 )

jéééé ten pab.l.b Fiala začíná vystrkovat růžky. Hnidopich jeden uslintanej. Stejně to jeho ODS nebude nic platné.

marais ( 9. února 2016 14:17 )

A co je Fialovi do Stropnického ! Fajáda nechal přece pustit PELIKÁN!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa