Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vše o punčochách a punčocháčích: Jaké nosit na ples či ke krátké sukni?

Video se připravuje ...
Vše o punčocháčích i punčochách nám prozradí stylistka Klára Klempířová
VIDEO: Adam Balažovic
8. února 2016 | 06:00

Punčochy a punčocháče jsou doplněk, který ženy nosí nejen během právě teď aktuální plesové sezony, ale i na společenské večírky, večeře nebo do práce. Je tedy důležité vědět, jaké se hodí pro jakou příležitost. Stylistka Klára Klempířová vám představí i ty nejžhavější novinky.

Punčocháče, nebo punčochy?

Mnoho žen nedělá mezi těmito pojmy rozdíl, a to je chyba. Punčocháče totiž sahají až do pasu, oproti tomu punčochy jsou na podvazkovém pásu nebo mají samodržící pruh, který pevně přilne na stehno. Punčochy jsou mnohem více sexy, ale rozhodně k nim nenoste krátké sukně. Mohly by totiž odhalit krajkový lem punčoch, což je považováno za velké módní faux pas.

Mezi velké vychytávky poslední doby patří samodržící punčochy, které mají vespod gelový polštářek. Díky němu se budete i na vysokých podpatcích cítit pohodlně a hravě protančíte celou noc.

Výška
Autor: Shutterstock

Punčochy na ples?

Nosit punčochy na ples, nebo ne? Podle stylistky Kláry je to jasné. "Na ples se nosí pouze dlouhé šaty, a k těm vypadají nejlépe sandálky s otevřenou špičkou. A jestli něco vypadá opravdu strašně, pak je to špička punčoch vykukující ze sandálků. Takže na ples můžete jít klidně naboso!"

Pokud se chystáte na jinou společenskou událost, kde je povolena kratší sukně, zvolte tělové punčochy s velmi jemnou tloušťkou vlákna, a to ideálně 7 DEN. Označení vždy najdete přímo na obalu. Takové punčochy jsou velmi nenápadné a přirozené. V případě, že obujete ke krátkým šatům nebo sukni sandálky, oblékněte speciální punčochy s otevřenou špičkou. K těm ale stylistka doporučuje zvolit výrazný lak na nehty, abyste odpoutala pozornost od toho, že tělová barva v oblasti nohou a prstů je odlišná.

Punčochy na zimu

Na zimu jsou naprosto ideální černé punčocháče se sílou klidně i 100 DEN. Další možností jsou neutrální barvy v podobě šedé, bordó nebo temně zelené. Křiklavě barevné punčocháče se nenosí! Naprosto nejlepší kombinací jsou černé punčocháče s černými botami. Tato kombinace báječně opticky prodlouží vaše nohy. Naučte se i další optické triky s oblečením a barvami a zbavíte se hned několika kilogramů!

SOS rada

Nejhorší katastrofou je, když vám "uteče oko" a nemáte po ruce náhradní punčocháče. Pokud dosud nevykouklo z boty či zpod sukně, je ještě šance na záchranu. Máte-li po ruce lak na vlasy, nastříkejte ho na dírku a lak utíkající vlákno přilepí k ostatním. Stejně tak funguje bezbarvý lak na nehty. Méně známo je, že utíkající oko pomůže zastavit kousek mýdla. Stačí ho jím důkladně namazat.