Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejdůvěryhodnější politik? Suverénně vede Zeman, za ním se drží Babiš

Autor: ČTK - 
4. února 2016
18:17

Z vrcholných českých politiků lidé nejvíce věřili v lednu prezidentu Miloši Zemanovi, který v žebříčku předstihl ministra financí Andreje Babiše (ANO). Polepšil si ministr obrany Martin Stropnický (ANO) na třetím místě, jenž se dostal i před premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD).

Důvěra v ministerského předsedu proti minulým údajům z loňského října o něco klesla. Vyplývá to z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Důvěra v prezidenta Zemana vzrostla ve srovnání s minulým průzkumem významně, konkrétně o deset procentních bodů. V lednu mu věřilo 56 procent respondentů. Babiš v lednu skončil za Zemanem s odstupem pěti procentních bodů. Stropnickému věřilo 45 procent obyvatel, proti říjnu si polepšil o tři procentní body.

Premiér Sobotka skončil v žebříčku na pátém místě s důvěrou 43 procent obyvatel, společně s předsedou Ústavního soudu Pavlem Rychetským. V říjnu věřilo ministerskému předsedovi 46 procent lidí, Rychetskému 44 procent.

Autoři průzkumu si rovněž všímají vyššího podílu obyvatel, kteří důvěřují ministrům vnitra a zdravotnictví Milanu Chovancovi a Svatopluku Němečkovi (oba ČSSD). Nárůst činí u obou politiků čtyři procentní body. Chovanec skončil v lednovém žebříčku s důvěrou 39 procent lidí, Němeček má důvěru 19 procent respondentů.

Celkem se autoři průzkumu ptali na 27 vrcholných představitelů.

salto ( 5. února 2016 15:23 )

Kvík, kvík, kvík

salto ( 5. února 2016 15:20 )

Neumíš číst ty střevo? Jasně jsem ti už psal, že Zeman má na víc než kopějky (nikoliv kopejky), tedy na RUBLY

rucnikvolamydlo ( 5. února 2016 14:43 )

Nejdůvěryhodnější politici, KGbák a STbák

marais ( 5. února 2016 14:07 )

Moji důvěru oba ztratili...jeden za nic neodpovídá a druhý se veze na dobré práci čssd!

Kattka ( 5. února 2016 11:26 )

Prostě většina, které se líbí sprosťák, ožrala, komunista, který nás zase žene do Putinova náručí. Uprchlíky nechceme, ale nechat se strašit a myslet si, že nás před nimi spasí tenhle tlustý násoska v rudých trenclích je opravdu hloupé.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa