Z hlediska cestování v Číně platí leden za jeden z nejrušnějších měsíců. Mladé Číňance Zhang se ale poslední lednový víkend podařil jen těžko uvěřitelný kousek. V Boeingu 737, který může mít na palubě až 164 cestujících, letěla úplně sama a v prázdném letadle si užívala jako nějaká rocková hvězda. Jak se jí to poštěstilo?

Zhang si koupila obyčejný lístek do turistické třídy za 700 jüanů, tedy v přepočtu asi 2600 korun. Její dvouhodinový let z Wu-chanu do města Kanton byl ale několikrát posunut kvůli sněhové bouři. Nakonec letadlo mohlo vzlétnout až po deseti hodinách, kdy už to ostatní cestující vzdali a rozhodli se do cílové destinace vydat jinak.

Číňanka si díky tomu mohla v letadle vybrat kterékoliv místo, a dokonce si popovídala i s pilotem. „Měla jsem své soukromé letadlo. Jen já a palubní personál. Cítila jsem se jako velké zvíře. Zprvu jsem si myslela, že let zruší, ale překvapivě jsme vzlétli, i když jsem byla jediný pasažér. Velmi profesionální aerolinky,“ pochválila cestovatelka na sociální síti leteckou společnost China Southern Airlines.

Nedávno se takový kousek povedl i Slovákovi Alexovi, který byl jediným cestujícím na palubě filipínského letadla. Minulý rok se pak obdobně český cestovatel při návratu z dovolené v Egyptě proletěl sám v boeingu pro 189 lidí.

Fotogalerie
9 fotografií