Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Matlach z případu Kramný napadá ostatní znalce: Nemají mě rádi a ovlivňují soud

Autor: dce - 
4. února 2016
19:20

Radek Matlach šokoval zuřivým prohlášením o ovlivňování soudu v pořadu DVTV. Tvrdí, že kvůli tomu, že kritizuje věci, které se v lékařské společnosti dělají špatně, na něj někteří členové mají "pifku" a mstí se mu tak, že shazují před soudem jeho posudky!

Radek Matlach v minulém roce figuroval jako znalec obžaloby v případu Věry M., zdravotní sestry obžalované z vraždy 6 pacientů, a jako znalec obhajoby v kauze Petr Kramný, který byl odsouzen na 28 let za vraždu své ženy a dcery na dovolené v Egyptě.

Jeho závěry způsobily doslova poprask – zvláště poté, co byly rozcupovány revizními posudky znalců. Jedni jeho posudek označili za diletantský, druzí naznačili, že k podobným závěrům je možné dojít pouze při neznalosti nebo záměrném zkreslení faktů!

"Na obou stranách jsem byl bezprostředně po soudním líčení napaden, nebylo mi umožněno se vyjádřit k posudkům a přitom jsem byl v médiích napaden ze strany těch komisí vyjádřením o mém diletantství a o dalších věcech...," tvrdí Matlach.

A rázně se proti tomu obhajuje. Tvrdí, že poté, co kritizoval prostředí lékařské společnosti, stala se z něj nežádoucí osoba. "Mohu doložit, nevím, kolik let zpátky, tendenční jednání proti mé osobě ze strany České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně, sekce Česká společnost soudních lékařů a soudní toxikologie."

Matlach podával údajně mnoho stížností, které zůstaly bez odpovědí, společnosti s ním prostě nekomunikují, a to se jen snaží upozornit na věci, které jsou špatně. "Tam odsud pramení moje pocity, že někteří jedinci jsou negativně naladěni vůči mně. Domnívám se, že to má vliv na rozhodování soudu – má vliv na to, jak znalci napíšou posudek, který pak ovlivňuje soud."

Ani moderátor pořadu Martin Veselovský nemohl uvěřit vlastním uším: "Ten posudek je schválně napsán tak, aby byl v opozici proti tomu vašemu?" ptal se. "Já nevím, jestli schválně, ale neumím si vysvětlit, že by omylem," vysvětlil Matlach.

rumungro ( 5. února 2016 00:11 )

I mistr tesař se utne. Ale,že by dvě party mistrů?

lync ( 4. února 2016 20:09 )

zednik ( 4. února 2016 20:07 )

 Sorry, ale žádné zuřivé vyjádření nebylo. V klidu a v poho vysvětlil každou otázku Veselovského. Tak on je už několik dní vláčen bulvárem a předpokládá se, že bude mlčet, nebo že se půjde oběsit? Snad se k tomu taky smí vyjádřit ne ? A udělal to v naprostém klidu, každý si to může přehrát. Tedy pokud bude mít opravdu zájem a není otrokem bulváru. Což funguje tak, že se na někoho ukáže prstem a vděčný čtenář plive, řvem uráží - má dodaný objekt ,své osobní frustraci může odpustit ventil. Ach jo.

tesarl ( 4. února 2016 20:01 )

A je to venku!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání