Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Senior (†67) po hlavě upadl do Vltavy: Bezvládné tělo vytáhli potápěči kousek od místa pádu

Seniora (†67) našli utopeného ve Vltavě.
 (Autor: archiv Blesku (ilustrační foto))
Autor: venu - 
29. ledna 2016
21:09

Skončilo pátrání po muži z Českokrumlovska, který spadl do Vltavy, když venčil psa. Po rozsáhlém pátrání ho policisté v pátek našli mrtvého. Není to první záhadné úmrtí v této oblasti.

Penzista (†67) byl venčit psa na břehu řeky Vltavy, když v tom bezvládně a po hlavě spadl do řeky. To viděl svědek, který okamžitě zalarmoval majitele přilehlé malé vodní elektrárny. Poté se po muži rozjelo rozsáhlé pátrání.

„Na místo byli nasazeni policisté, potápěči i hasiči k tomu, aby prohledali jak prostor elektrárny i přilehlého jezu, tak i vodní tok pod Zlatou Korunou,“ uvedl Miroslav Doubek, mluvčí Policie ČR pro Jihočeský kraj.

Tělo muže vylovili potápěči kolem pátečního poledne z řeky ještě nad elektrárnou. Našli ho jen pár metrů od místa, kde muž do řeky spadl. Vyšetřovatelé teď čekají na výsledky pitvy, aby mohli vyloučit cizí zavinění. 

Toto nešťastné úmrtí není jediným případem, který se v posledních letech na místě stal. Minulý rok, také v zimě, do vody spadl jiný muž. „To byl snad nějaký bezdomovec,“ uvedl Augustin Veis, majitel místní malé vodní elektrárny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání