Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vendula Pizingerová: Dělám věci, které bych s někým starším asi nikdy nezažila

1. února 2016 | 06:00

Loni se potřetí vdala, a to za muže o 16 let mladšího. Za svým bývalým životem vdovy po slavném skladateli Karlu Svobodovi prý udělala tlustou čáru. Od teď je pouze Pizingerová.

Nedávno si vzala syna své kamarádky, díky dietám a cvičení má dokonalou postavu a říká, že je štastná. Přesto Vendula Svobodová také říká, že její život je absurdní.

Proč absurdní?

Zažila jsem hodně špatného. Zrady, tragédie, smutek, stres… Rozhodně to nebyl život, který by si někdo vybral. Poté, co jsem pochovala prvního muže a rozvedla se s druhým, jsem se rozhodla, že už zůstanu sama. Opravdu jsem o tom byla vnitřně přesvědčená. A přesně v tom okamžiku jsem se zamilovala do syna své dlouholeté kamarádky. Komu se tohle může stát? Vám se to absurdní nezdá?

To asi kamarádka nesla těžce…

Zpočátku ano a vůbec se jí nedivím. Jsem ale přesvědčená, že je to láska na celý život. A aspoň jsem se nemusela seznamovat s tchyní.

Video se připravuje ...
Vendula Svobodová, Kapka naděje • VIDEO: Ladislav Novák

Říká se, že mladší partner omlazuje. Je to pravda?

Určitě ano, cítím se moc dobře. Dělám věci, které bych s někým starším asi nikdy nezažila. Ale přitom se vůbec nemusím přemáhat.

Co třeba?

Učím se překonávat samu sebe. V Indonésii jsem skočila ze skály, ve Španělsku jsem vlezla v jeskyni do strašně ledové vody a teď jsem na Novém Zélandu šla dva dny tam a den zpátky tekoucí břidlicí. Skvělé pro psychiku. Učí mě to sáhnout si fyzicky na dno a stále o něčem nepřemýšlet.

Jak se s novým tatínkem sžil syn Jakub?

Bere ho za svého otce, i když mu říká Josefe. V den svatby mi dokonce řekl, že by si moc přál, abychom byli šťastní. Úplně mě to dojalo.

 

Zajímají vás rozhovory s významnými herci? Podívejte se na další.

Autor: Simona Škodáková
Video se připravuje ...