Ačkoli to z fotek není moc poznat, i kočky mohou vodu milovat. Většina koťat z domácností je zvyklá na koupání, a proto se nebudou vody bát tolik jako ty toulavé, které žijí venku a na vodu narazí jen, když je promáčí až na kost. Koupání také milují velké kočkovité šelmy nebo turecké kočky od jezera Van. Pro ty je plavání v chladnější vodě příjemnou relaxací v horkém a suchém prostředí.  

I když venkovní kočky se čas od času tak ušpiní, že potřebují vykoupat, ty, které máte doma v pelíšku, to nepotřebují skoro vůbec.Navíc, pokud budete kočku koupat moc často, narušíte její přirozenou kožní bariéru a voda v uších zase může vést k nepříjemné infekci. Kočky z naší fotogalerie jsou sice roztomilé, ale platí známé varovaní: tohle doma raději nezkoušejte.

Máte doma také tak roztomilou kočičku? Už v pondělí, 8. října 2018, startuje další ročník soutěže Kočka Česka, a pokud právě vy máte doma toho nejroztomilejšího chlupáčka, přihlaste jej! Kromě toho, že můžete vyhrát spoustu hodnotných cen, uděláte něco i pro kočky, které neměly tolik štěstí jako ta vaše a na láskyplnou náruč teprve čekají v útulcích. Více informací najdete na www.kockaceska.cz

Fotogalerie
16 fotografií