Boris Rösner byl známým divadelním hercem s hlubokým hlasem. Zahrál si například ve filmech Chobotnice z 2. patra nebo Černí baroni. Naneštěstí ale onemocněl zákeřnou rakovinou plic a v pětapadesáti letech jí podlehl.

A podle něho za to mohlo rodinné prokletí. Nikdo z rodu Rösnerů se totiž nedožil víc než pětapadesáti let. Mohl prý za to souboj mezi jedním z předků Sixtem Rösnerem a jeho švagrem. Sixtus švagra propíchl a jeho žena proklela všechny jeho potomky. Žádný z nich se nesměl dožít více let než 55, to byl věk zabitého švagra.

 

„Můj otec zemřel v devětačtyřiceti, to mně bylo čtrnáct, a matka ve třiapadesáti. A tak si říkám, že musím přežít tu třiapadesátku a bude to dobrý,“ říkával Boris Rösner. Nakonec ale zemřel na rakovinu plic v pětapadesáti. „Věřil ale, že se z toho dostane. Nebál se a velmi otevřeně o své nemoci mluvil,“ uvedl před časem o svém kolegovi herec Jiří Štěpnička v Top Staru.

Zdravotní problémy ho ale trápily celý život. Byl od dětství slepý na jedno oko, do kterého se mu dostaly střepy z žárovky, a od tohoto zranění ho často bolela hlava a přicházely migrény. Operace bohužel nebyla možná, aby se neporanilo i druhé oko. Před smrtí se mu navíc zhroutil obratel a musel se pohybovat na vozíčku. Rodinná kletba se vyplnila na rok přesně.

Fotogalerie
5 fotografií