Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Opilý politik zelených měl prý tři piva. Pod parou už byl i Kalousek a Hamáček

  • Autor: Zuzana Štíchová - 
    24. 1. 2016
    14:50

    Český člověk aby si zvykl, že alkohol si k politice a hlavně politikům vždycky najde cestu. Čerstvým příkladem je „výkon“ adepta na šéfa Strany zelených Jana Šlechty, jehož potácení a blábolení utnuli pořadatelé přímo během sobotního kandidátského projevu na sjezdu. Podle stranického kolegy Ondřeje Mirovského si Šlechta na sjezdech dává pravidelně dvě tři piva. Pár vypitých panáků už dříve přiznali šéf TOP 09 Miroslav Kalousek nebo předseda sněmovny Jan Hamáček z ČSSD. To když sami vysvětlovali, proč měli problém se srozumitelně vyjádřit.

  • 1.Šlechta? Případ sám pro sebe

    „Pan Šlechta, to je případ sám pro sebe. On si bohužel vždycky dá dvě tři piva na sjezdu, a pak je jeho projev ještě o to pikantnější. Už je to pro nás takový folklor ho poslouchat. Pak dostane jednotky hlasů a on si odbude svoji etudu a pak ho zase rok nevidíme,“ okomentoval s pobavením vystoupení svého stranického kolegy Ondřej Mirovský, pražský zastupitel.

     

    Kolega opilého kandidáta má jasno: Šlechta je případ sám pro sebe. Kolega opilého kandidáta má jasno: Šlechta je případ sám pro sebe. | ČTK, Facebook / Obdřej Mirovský

    Mirovský tak reagoval na vystoupení Jana Šlechty, který kandidoval o víkendu na předsedu Strany zelených. Během svého projevu byl ale evidentně opilý a použil i sprostá slova. Strana ho kvůli tomu nakonec opakovaně vykázala ze sálu.

     

    „Pan Šlechta se při těch projevech nechoval v souladu s jednacím řádem a z toho důvodu byl vykázán ze sálu. Řád upravuje to, jakým způsobem se má člověk chovat,“ nechtěl výstup více komentovat mluvčí strany Jan Žáček. Dodal, že to nemá nic společného se špatnou reklamou pro stranu. „Je to svědomí každého z kandidátů,“ poznamenal. Jaké pozdvižení Šlechtovo vystoupení vyvolalo u spolustraníků, je slyšet na videu:

    Video Adept na šéfa Zelených pil jako duha. Soupeře Stropnického vyhodili od mikrofonu. - YouTube/Kuba Bernáth
    Video se připravuje ...

  • 2.Mirovský: Pil i v Teplicích. A víc

    „On je univerzální kandidát, který kandiduje téměř na všech sjezdech. U nás se každý člen může kdykoliv zvednout a kandidovat. U všech ostatních stran je nějaká minimální procedura nominací přes krajské organizace. My jsme v tomhle extrémně demokratičtí,“ vysvětlil Mirovský, jak se Šlechta ke kandidatuře na post předsedy vůbec dostal.

     

    Na dotaz reportérky Blesk.cz, zda se skutečně v tomto případě jednalo jen o „dvě tři piva“, připomněl Mirovský předchozí Šlechtovu ostudu z roku 2008. „Nevím, já mu to nepočítal. Já si ho pamatuji na teplickém sjezdu, kde ta jeho vystoupení byla také velmi zajímavá. Včera měl těch piv rozhodně méně než na teplickém sjezdu,“ poznamenal pražský zastupitel.

  • 3.Panáček šéfa sněmovny

    Dva panáky slivovice si dal údajně před jednáním sněmovny její předseda Jan Hamáček (ČSSD). 18. června tak zpestřil interpelace poslanců na členy vlády svého stranického šéfa. „Byla to kombinace únavy a stresu, neříkám, že jsem nic nepil, dal jsem si dvě skleničky,“ uvedl Hamáček a poté množství upřesnil na „dva panáky“. Šéf dolní parlamentní komory se krátce poté, co se jeho pití provalilo, kál a poslal 10 tisíc korun seniorům do hospicu v Čerčanech. Prý zařízení dobře zná.

  • 4.Kalouska zmohly povodně

    Náročný byl červen 2013 pro tehdejšího ministra financí a dnes předsedu TOP 09 Miroslava Kalouska. Na Česko se přihnala velká voda a na Kalouska touha po alkoholu. Motající se jazyk nejprve v rozhovoru pro Český rozhlas a pak pro web tn.cz vysvětloval únavou a malou dávkou „živé vody“. „Je to něco, za co se stydím... Včera po skončení pracovní doby jsem si dal dvě skleničky a v souvislosti s tou únavou mě to totálně odbouralo,“ vysvětloval pak Kalousek novinářům s tím, že vyklízí svůj zatopený dům v Bechyni.

  • 5.Kavan a jeho francovka

    Úsměvná příhoda se váže také k bývalému ministru zahraničí a senátorovi Janu Kavanovi (ČSSD), který řídil českou diplomacii za premiéra Miloše Zemana. Kavan proslul v roce 1998 slalomem, během kterého před Senátem naboural tři zaparkovaná auta. Karambol pak musel vysvětlovat policii a alkoholový odér ve svém voze objasnil tím, že si právě namazal bolavá záda francovkou. Dechovou zkoušku i odběr krve následně odmítl. Údajně se oháněl politickou imunitou.

    Jan Kavan, exministr zahraničí a senátor, se proslavil „slalomem“, při kterém naboural tři auta. Alkoholový odér vysvětloval „francovkou“. Jan Kavan, exministr zahraničí a senátor, se proslavil „slalomem“, při kterém naboural tři auta. Alkoholový odér vysvětloval „francovkou“. | Blesk / Zbyněk Pecák

  • 6.Prezidentova viróza

    Památným okamžikem často spojovaným s alkoholem bylo také potácení prezidenta Miloše Zemana při otevírání komory s korunovačními klenoty v květnu 2013, tedy pouhé dva měsíce po jeho nástupu do funkce. „Když jsem viděl to video, tak se naprosto nemohu zlobit na lidi, kteří se domnívali, že jsem byl opilý,“ uznal později Zeman, který si neochvějně stojí za tím, že měl pouze virózu a teploty přes 39 °C.

eliska963852 ( 25. ledna 2016 10:37 )

Zemanův ošetřovatal a bývalý min. zdravotnicví prof Holcát řekl, že Bimbo vypije denně 6 sklenic vína a pár panáků, jako každý normální člověk.

bibijana ( 24. ledna 2016 21:35 )

rego: táhni do h.aj.z.l.u. Až budeš celý den ležet ve výkalech, tak mudruj rozumy.  

moiaza ( 24. ledna 2016 20:07 )

Kdo chce dnes vládnout republice, musí být kapacita. Pozor -Alkokapacita. Aspoň na úrovni Kalouska.

a-z- ( 24. ledna 2016 19:35 )

Kdo chtěl v minulým režimu žít, musel chlastat.

borjar ( 24. ledna 2016 19:20 )

 To je strašný . Za bolševika by sel k lopatě . Vzpomínám , u nás uklízela doktoka prav , soudkyně . Za alkohol v práci byla degradace .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa