Co slovo, to urážka režie, hudby, scénáře, hereckých výkonů. Tak by se dala shrnout Horáčkova kritika filmu ostřejší než břitva. „Soupis všech nesmyslů by byl dlouhý, vlastně přesně tak dlouhý jako scénář. Shrnul bych film Lída Baarová asi takhle: Všechna čest stranou,“ shrnul textař a podnikatel svůj názor na sociální síti. Není proto divu, že jeho slova zpěnila Renčovi krev v žilách, a přešel do protiútoku.

„Hraný film je emoce, dokument je informace. Mrzí mě, při Vašich tvůrčích úspěších v oblasti krásných písničkových textů, že ponižujte práci svých kolegů. Velice si vás a vašeho díla vážím a o to mě více váš názor na naši práci, plný hněvu a gamblerské jednoduchosti, mrzí,“ reagoval režisér.

„Já se také k vašim textům veřejně nevyjadřuji. Když se mi nelíbí, tak je neposlouchám. Ale nesednu si k počítači, abych na Vás napsal hodnocení, protože texty psát neumím, jako vy nejste režisér ani hudební skladatel. Pan Soukup je součástí oscarového filmu. To je pro vás asi problém. Nenecháme se od vás urážet,“ reagoval Renč.

A zná prý i zřejmě důvod Horáčkových jedovatých slov. „Je to možná tím, že pan Horáček chtěl k mému filmu psát jakousi píseň, kterou jsem kdysi musel odmítnout. Proto asi ta jeho zlost,“ prozradil režisér a přidal pro Horáčka i vzkaz. „Ať se Vám daří a více tolerance a pokory v umělecké práci, pane Horáčku,“ dodal.

Fotogalerie
7 fotografií