„Už by to byla nuda, není co dál vymýšlet,“ okomentoval své rozhodnutí Pásek. „Nepřemluví mě ani úspěch Vánočního Kameňáku. Cítím, že už chci vplout do jiných vod,“ dodal producent.

Filmová série Kameňáků už tak s největší pravděpodobností zůstane pentalogií. Režisér prvních tří dílů Zdeněk Troška (62) ostatně s Páskem souhlasí. „Jsem zastáncem toho, že všechno má být do třetice. Proto jsem už taky nešel do Kameňáku 4,“ nechal se slyšet Troška.

Nový Páskův film by měl být parafrází na slavný seriál Sex ve městě. Nápad pochází z jedné z knih Haliny Pawlowské, která má mít na starosti i celkový scénář snímku. „Zatím jsem od ní dostal předběžný scénář a musím uznat, že když jsem ho četl, vážně jsem se velmi bavil,“ přiznal producent.

Předběžný rozpočet filmu je 25 milionů korun a natáčení by mělo začít v létě. Již z názvu je jasné, že se bude děj odehrávat na vesnici, ovšem zajímavé je, že si producent pro svůj nový počin vybral místo, které je už televizním divákům velmi dobře známé.

Točit se totiž bude ve Višňové u Příbrami, kde před 40 lety vznikali legendární seriáloví Chalupáři. „To je přesně ono – kostelík, rybník, hospoda... Musím si to pořádně promyslet, jestli se tam dá vrátit kouzlo té chalupářské Třešňové,“ rozplýval se Pásek.

Zatím prý však není zcela jasné, kdo si v Sexu na vsi zahraje. „Nechci zatím říkat jména, dokud nejsou podepsané smlouvy. Jediné, co vám mohu říct, je, že nepůjde o herce z Kameňáků,“ uvedl k obsazení Pásek a na otázku deníku Aha!, zda nějakou roli ztvární i sama Halina, řekl s úsměvem jen toto: „Tak bylo by to logické, že jo, když píše. Tak třeba ano…“

Fotogalerie
13 fotografií