Český dabér a herec Aleš Procházka se vyjádřil k nečekanému úmrtí herce Alana Rickmana, kterému propůjčoval svůj hlas mnoho let. Zejména ve filmech o Harrym Potterovi. „Bohužel jsem se s Alanem Rickmanem osobně nikdy nesetkal. Přesto cítím obrovský smutek, protože jsem s ním strávil během dabování Harryho Pottera hezkou řádku let. Takže mám takový zvláštní pocit, jako by odešel někdo mně velmi blízký,“ uvedl Procházka v rozhovoru na rádiu Frekvence 1.

Smutná zpráva ho zasáhla v práci v rozhlase, když natáčel inscenaci. „Paradox je, že mi vlastně během dne začaly chodit kondolence k jeho úmrtí. Zřejmě Alana Rickmana měli lidi s mým hlasem opravdu spojeného,“ dodal dabér.

Alan Rickman zemřel nečekaně ve čtvrtek po utajovaném boji s rakovinou. Jeho rodina to potvrdila médiím. Herec nezářil pouze v roli profesora Snapea. Zahrál si také ve filmech Smrtonosná past, Láska nebeská nebo ve snímku Králova zahradnice, který sám režíroval a představil ho v loňském roce na filmovém festivalu Febiofest v Praze.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Alan Rickman (†69), hvězda Harryho Pottera! Ještě loni mluvil s Bleskem o Praze! Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
10 fotografií