Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bezdomovci dostali na Štědrý den marihuanu zdarma, to se může stát jenom v USA

Autor: bop - 
28. prosince 2015
06:35

1000 předpřipravených marihuanových cigaret neboli jointů rozdávala americká nezisková organizace Cannabis Can lidem bez domova a každému, kdo chtěl. Spolu s marihuanou rozdávala i své brožury a vizitky, aby lidé získali více informací a případně přispěli. Celá akce měla za cíl upozornit na problém bezdomovectví, který se po celé Americe týká velkého množství lidí.

Nám to může připadat zvláštní, ale ve státě Colorado je marihuana zcela legální, a tak nebyl žádný problém. Nezisková organizace z Denveru rozdávala na Štědrý den smotané cigarety s marihuanou, prý aby využila drogu pro dobrou věc a svedla lidi dohromady. Hlavním cílem bylo upozornit na množství lidí žijících bez domova.

Problém lidí bez střechy nad hlavou je v Americe, stejně jako jinde ve světě, závažný a týká se velkého množství osob, často velmi mladých. Touto akcí k nim chtěli organizátoři přitáhnout pozornost a přimět ostatní, aby se nebáli jim cokoli darovat.

Marihuanové jointy se rozdávaly nejen lidem bez domova, ale také komukoli jinému, kdo projevil zájem – včetně informačních brožurek a vizitek organizace, aby přiměla více lidí jakkoli přispět.

gabreta ( 28. prosince 2015 11:06 )

Jó země neomezených možností a omezených lidí!!

Zobrazit celou diskusi