Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dva Češi brutálně přepadli v Německu rodinu: Hrozí jim 15 let

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: ljš - 
1. prosince 2015
14:54

Mučili ji dlouhé hodiny! Policie dopadla dva Čechy, kteří jsou podezřelí, že v září v německém Weidenu brutálně přepadli rodinu seniorů. Jsou ve vazbě. Hrozí jim až 15 let.

Zářijovému případu se bavorská média kvůli brutálnímu násilí podrobně věnovala. Zloději v noci pronikli do domu, který obývá trojice seniorů, z nichž nejstaršímu bylo 89 let. Přepadené seniory na několik hodin svázali a týrali je.

Podle Schöna při přepadení způsobili škodu 11.000 eur (téměř 300.000 korun). "Hledaní vnikli do domu obětí a tam za použití pohrůžky zbraní a bitím donutili oběti k vydání peněz a šperků," popsal případ Schön.

Na podezřelé byl v Německu vydán mezinárodní zatykač. Policisté z Plzeňského kraje pak za 12 hodin dvojici vypátrali a zadrželi. Podle Schöna tento případ ukázal efektivní fungování mezinárodní policejní spolupráce. Čeští policisté do začátku roku měli 360 podobných zásahů na hledané zločince, 270 osob pak našli v rámci jiného systému, prostřednictvím kterého spolu evropští policisté komunikují.

Na zásah dnes upozornil německý portál oberpfalznetz.de, podle kterého byli oba muži v minulosti opakovaně soudně trestáni. Přepadení se zúčastnili tři pachatelé, po třetím policisté nadále pátrají.

naidka ( 1. prosince 2015 17:14 )

A kdyby napsali dva mladíci, tak je to na tuty.

hanedu ( 1. prosince 2015 16:37 )

Když se napíše dva Češi, Slováci...tak se za tím skrývají Romové s českým resp. slovenským občanstvím.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání