Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vrah Neff Novák zabil svou ženu před 18měsíční dcerou: Jaké následky to na dítěti zanechalo?

Autor: dce - 
30. listopadu 2015
16:48

Byl konec února 2008, když zmizela Irena Neffová. Celá rodina po ní pátrala. Nakonec se ale ukázalo, že ji osudného večera uškrtil její manžel Robert. Navíc před očima jejich 18měsíční dcerky. Jaké to na děvčátku mohlo zanechat následky?

Irenu Neffovou její manžel Robert zavraždil 23. února 2008. Nejprve ji škrtil rukama, vše si posichroval i kabelem od televize. Pak jí na hlavu natáhl pytel, protože se na ni prý nemohl dívat. Její tělo zakopal jeden a půl metru pod zem v lese mezi obcemi Kuchař a Vysoký Újezd.

Irenu hledala rodina i přátelé. Robert se sám účastnil pátrání a nadával na policisty, že jsou neschopní. Třináctého března policisté našli Irenino tělo. Už tehdy podezírala rodina, ale i policie jejího manžela. U soudu stanul o půl roku později. Nakonec byl Neff Novák odsouzen na 13 let do vězení.

„Je mi to moc líto..., že jsem vzal život ženě, kterou jsem miloval,“ začal Neff Novák plačtivým hlasem. „Také je mi líto, že jsem se hned nepřiznal,“ řekl u soudu. Svou ženu prý zabil po hádce, kterou ona sama vyvolala.

Ta událost zůstává pořád strašidelná,“ uvedla o rok později manželka Ondřeje Neffa, herečka Ljuba Krbová. Irenin otec Ondřej Neff prohlásil: „Vraha své dcery lituju.“ O jejich manželských problémech prý neměl ani tušení.

Až později vyšlo najevo, že hrůznému činu přihlížela dcera páru Dominika. Tehdy jí bylo teprve osmnáct měsíců. „Bylo by to velmi výjimečné, kdyby si něco z toho pamatovala,“ řekl Blesk. cz dětský psycholog Jiří Novák. „Pamatovat si události začínáme až tak od tří let,“ doplnil.

Dominiku dostal do opatrovnické péče Irenin bratr David. Už po několika měsících jemu a jeho manželce Dominika začala říkat tati a mami. Dominika dostala i nový rodný list, otcem je v dokumentu David, Irenu museli kvůli jejich sourozeneckému vztahu v dokumentu vynechat. Díky novému rodnému listu nemůže Robert po propuštění z vězení Dominiku požadovat do své péče.

Právě propuštění Roberta Neffa Nováka bude totiž brzy skutečností. Jelikož panu soudnímu znalci tento druh vraždy nepřišel dostatečně trýznivý, bude Novák v létě na svobodě. Aby taky ne, hraje si v Ruzyni na vzorného křesťana. To je tak v kostce vše,“ napsal David 29. listopadu 2015 na Facebook. V den, kdy by jeho sestra Irena oslavila 35. narozeniny.

1pravda1 ( 30. listopadu 2015 22:47 )

Chtěla se s ním rozvést, ale on to neunesl, žil v jejich baráku, vzal si i její jméno. Prostě magor a vrah.

donaf ( 30. listopadu 2015 20:43 )

Když jí budou krmit pravdou, tak v ní dřív nebo později probudí nejen stesk, taky lítost k matce a nenávist k tátovi. To nakonec to taky nemusí dopadnout dobře. nejlepší by bylo, kdyby se nikdy pravdu nedozvěděla. Ale to by se to nemělo propírat vmédiích.

donaf ( 30. listopadu 2015 20:37 )

neotravuj

achillea ( 30. listopadu 2015 18:43 )

Si z nás děláš srandu, viď. A jestli neděláš, tak jsi ubožák. Další idiot na bleskových diskuzích.

donaf ( 30. listopadu 2015 18:12 )

To je nechutné, dělat si srandu z lidského neštěstí, Jdu do ŽITA než mě zkazíte.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání