Gottova účast na galavečeru zůstane nejistá do poslední chvíle. Podle informací Blesk.cz je připraveno několik variant, jak by si v případě vítězství mohl svého čtyřicátého Slavíka převzít. On sám Blesk.cz přiznal, že nad svou děkovnou řečí přemýšlel. Poslechněte si, jak bude vypadat:

Video
Video se připravuje ...

Gott EXKLUZIVNĚ pro Blesk: Na Slavíka jsem si připravil řeč! Co v ní bude? Michaela Remešová

Boučkův teror

Na galavečer se pečlivě připravoval také moderátor Libor Bouček (34), který si scénář ke slavnostnímu večeru napsal sám. Co je pravdy na tom, že si vtipy a bonmoty vždycky zkouší na svých přítelkyních (nyní Gabriela Bendová, pozn. red.)? „No jo... A jsem s tím hrozně otravnej. Když si to tak vezmu, tak to aktivně zažily dvě moje partnerky a myslím, že by nikomu nepřály zažít to listopadový období, kdy s nikým nekomunikuju a jenom zkouším fóry. To pro holky musí být strašný,“ smál se Bouček.

„Kat“ Habera

Pokud Karel Gott zvítězí, s čímž počítá celý národ, a do Opery i přes svůj zdravotní stav dorazí, dojde na pódiu k velkému setkání Slavíků! „Cenu vítězi předá Pavol Habera,“ prozradil totiž Blesku dobře informovaný zdroj ze zákulisí. Habera by tak Gottovi mohl vrátit Slavíka, o kterého jej připravil před 24 lety.

Nenalíčená Vondráčková

Manželka hokejisty Tomáše Plekance je každoročně mezi nominovanými na nejlepší českou zpěvačku. Letos ale dokonce během večera vystoupí. A protože je o Lucce známo, že je velice svědomitá a pečlivá, vše si pochopitelně nazkoušela na generálce. Na tu dorazila nenalíčená, ale v odvážných červených šatech, které zřejmě večer oblékne.

Nenalíčená Lucie Vondráčková na generální zkoušce
Autor: Foto Blesk - Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl

Co chystá Žito?

Ne všechno se dá ale nazkoušet, a tak panují v zákulisí obavy, jak z kontroverzní skupiny Ortel, která provokuje svými protimuslimskými texty, tak z toho, co má na galavečer připraveno Daniel Landa. Ten totiž vyvolal zatím největší pozdvižení v historii Slavíka, když na pódium nakráčel s kohoutem v rukou a začal kázat coby kouzelník Žito.

Nedávno na svém facebookovém profilu napsal, že něco chystá i letos. „Vy, kteří celou dobu spekulujete o té mé obskurní mlze (černej kohout, runy, draci, kouzelníci, symboly, kejkle, Žito, Vozová hradba – proslov, Afghánistán, určité písničky a indicie a mnoho dalšího), rád bych Vám sdělil, že to není mlha, ale dlouholetý úkryt pro stavbu obrovského křižníku, který je již hotov a brzy vypluje v celé své kráse a síle. Na Slavíku řeknu více,“ napsal. 

Bezpečnostní opatření

V budově Státní opery v Praze bude večer mimořádná koncentrace známých osobností a to by pro někoho mohla být záminka něco způsobit. „Zvýšili jsme bezpečnostní opatření galavečera, povolali jsme mnohem více bodyguardů ke všem vchodům a na všechna patra,“ řekl Blesku šéf pořádající agentury Musica Bohemica Jaroslav Těšínský.

„Už během pátku celou Operu od sklepů až po strop prohledávali pyrotechnici,“ doplnil. Pozměněn bude i celý systém vstupu. „Na Slavíka se dostanou pouze pozvaní lidé s originální vstupenkou, která nese speciální ochranné znaky. Padělky ihned odhalíme. Pokud jde o novináře a další personál, všichni se musejí prokázat občanským průkazem. Bez toho nebude akreditace vydána,“ dodal Těšínský. Nevyloučil ani, že některé osoby, které se nebudou ochrance zdát, budou moci bodyguardi prohledat či z Opery vykázat.

Co se bude předávat?

Na slavnostním vyhlášení výsledků budou předány Zlatí, Stříbrní a Bronzoví slavíci v kategorii Zpěvačka, Zpěvák a Hudební skupina. Dále se budou udělovat ceny Absolutní slavík, Objev roku, Slavíci bez hranic, což je nejoblíbenější slovenský interpret v ČR, cena pro nejoblíbenější píseň posluchačů rádia Impuls a cena za nejstahovanější českou skladbu internetu.

Fotogalerie
10 fotografií