Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Mohli zabránit vraždě a sebevraždě? Policie vyjížděla kvůli domácímu násilí do domu Petry opakovaně

Autor: ČTK - 
27. listopadu 2015
14:25

Odbor vnitřní kontroly středočeské policie bude vyšetřovat, zda policisté v minulosti nechybili u zásahů v obci Sedlec na Mladoboleslavsku. Policie tam ve čtvrtek ráno našla v rodinném domě mrtvého sedmatřicetiletého muže a třicetiletou ženu. Podle mluvčí středočeské policie Štěpánky Zatloukalové policisté už v místě tragické události v minulosti několikrát kvůli konfliktům mezi partnery zasahovali.

Podle některých informací policisté našli muže oběšeného na půdě a žena byla pobodána. „K mechanismu poranění osob se v současné době nebudeme vyjadřovat, a to s ohledem na vyšetřování, které je na samém počátku, ale také zejména s ohledem na pozůstalé,“ uvedla Zatloukalová. U obou byla nařízena soudní pitva, která určí přesnou příčinu smrti. Kriminalistický technik zajistil stopy, které budou zaslány na expertizu k dalšímu vyhodnocení.

Video Policisté v domě zavražděné Petry zasahovali už v minulosti. - David Malík
Video se připravuje ...

Policisté v místě tragické události již v minulosti několikrát zasahovali. „Co bylo konkrétním důvodem a zda postupovali v souladu s veškerými předpisy, nyní vyšetřují pracovníci Odboru vnitřní kontroly Krajského ředitelství policie Středočeského kraje. Z tohoto důvodu nelze poskytnout konkrétnější informace a musíme počkat na výsledek jejich šetření,“ dodala Zatloukalová.

Středočeští kriminalisté letos vyšetřují dvacet případů vraždy včetně pokusů o vraždu, dva případy jsou z tohoto týdne. Z úterní vraždy čtyřiačtyřicetiletého muže v Bratkovicích na Kladensku je podezřelá jeho sedmašedesátiletá družka. Policisté ji už obvinili, hrozí jí až 18 let vězení. Tři případy z celkového počtu zůstávají zatím neobjasněny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání