Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žáci otrávili učitelku: Pošlete je na terapii, radí psycholog

Autor: dce, vet - 
28. listopadu 2015
05:00

Šokující případ z Vrbna už oblétl celou republiku. Tři teprve dvanáctiletí školáci se pokusili otrávit neoblíbenou učitelku. Nad celou věcí kroutí hlavou i zkušení psychologové.

Je přirozené, aby děti vzdorovaly autoritám, ale vše má svou mez. I to řekl Blesku psycholog Jiří Jelen v otázce chování tří školáků z Vrbna na Bruntálsku. „Toto už přesahuje hranice, které ještě lze sociálně tolerovat,“ dodává.

Případ vyšetřuje policie a trojici školáků hrozí trojka z chování, proti které se důrazně ohradil starosta města – je totiž dědečkem jedné z pachatelek. „Podle mě je to zcela přiměřené. Od věci by nebyla ani společná docházka těchto žáků na skupinovou psychoterapii k posílení etických norem chování vůči autoritám. To jim ale škola nařídit nemůže,“ říká Jelen.

Jenže se dá s jistotou říct, že čin malých dětí nebyl první a určitě ne ani poslední. Agresivita je celkově ve společnosti na vzestupu, nejen mezi dospívajícími, ale i mezi dospělými. „Lidé jsou k sobě velmi nepřátelští. Takovou míru agresivity, s jakou se setkávám nyní mimo oblast kriminality, např. ve sporech o děti, jsem dosud nezažil,“ říká Jelen.

Podle Jiřího Jelena jde o celkovou rozvolněnost, kde si může každý dělat, co chce. Navíc jsme, a to včetně dětí, zásobováni dennodenně agresí z internetu a televize. „Dnes i pohádkový hrdina bývá často tvrdý agresor. Děti, které žijí ve své fantazii, pak takové postavy nezřídka napodobují v realitě,“ objasňuje psycholog.

Dvě děvčata (12) a jejich spolužák (12) neoblíbené učitelce výtvarné výchovy do kávy v nestřeženém okamžiku nasypali prášky. Ženě se udělalo nevolno a skončila v nemocnici. Vše se provalilo jen díky hlouposti dvou dívek, které se vším chlubily. 

 

Video Tereza se spolužáky otrávila učitelku. - Blesk
Video se připravuje ...

1paternoster ( 29. listopadu 2015 08:49 )

3 parchanty z BURANOVA rozmístit do Diagnostickéo ústavu! Starostu ať zastupitelstvo odvolá! Za to, že vnučku hájí!

spitfire68 ( 28. listopadu 2015 17:44 )

Tak ty už jí máš vymytou dávno inteligente.

spitfire68 ( 28. listopadu 2015 17:37 )

No pokud vím tak se to stalo za Zemanokapitalismu, no ale soudruh si musí holt pobrečet a zavzpomínat na čistou morální dobu soudruha Bilaka. Když se něco takového stalo, tak cenzura to nepustila do Rudého Práva a že se takové věci stávaly.

spitfire68 ( 28. listopadu 2015 17:31 )

Ty máš soudruhu zvrácený názor, klid ať ti nezaskočí.

spitfire68 ( 28. listopadu 2015 17:28 )

však mají také vzor na Hradě a jeho mluvčím.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání