Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kukačky, Hitler a rozmnožování: Exministr David se rozpovídal o muslimech

Exministr zdravotnictví Ivan David
Exministr zdravotnictví Ivan David  (Autor: ČTK, Youtube)
Autor: Jaroslav Šimáček - 
27. listopadu 2015
17:01

Z někdejšího šéfa psychiatrické léčebny a ministra zdravotnictví extremistou? Exministr Ivan David sepsal komentář k migrační krizi a srdce příznivců Bloku proti islámu plesají. Muslimy v něm totiž rozhodně nešeří. Mluví o kukačkách a přidává i srovnání s hitlerovským Německem. Pestré to čtení.

Ivan David býval poslancem za ČSSD, ale také ministrem zdravotnictví shodou okolností ve vládě Miloše Zemana, který rovněž čas od čas utrousí nějakou tu poznámku proti imigrantům. David působil jako ministr od července 1998 do prosince 1999. V letech 2005 až 2008 pak působil ve funkci ředitele bohnické léčebny.

A dnes? V Bohnicích je zpátky, ovšem na pozici náměstka pro vědu, výzkum a vzdělávání. Vedle toho však nešetří ani ostrými komentáři. „Co se muslimům nepovedlo kdysi, nebo jen na pár století, to chtějí zopakovat. Víru mají stejnou a džihád k ní patří stále, jen mají tentokrát větší ambice,“ napsal v pátek psychiatr David na webu vlasteneckenoviny.cz.

Přirovnání k Němcům, ale i drobným pěvcům

„Vždy se hodně množili, a tak jim území nestačilo a nestačí. I Hitler mluvil o nespravedlnosti, že se velký německý národ tísní na tak malém území. A jeho Němci mu rozuměli. Také chtěli svůj životní prostor,“ přidal David paralelu s hitlerovským Německem. 

„Někteří drobní pěvci dojemně pečují o kukaččí mláďata. Ta nemohou za to, že jsou tak velká a žravá, a tak se mláďata drobných pěvců do hnízda brzy nevejdou. Jen nevím, jestli máme být také tak přející a tolerantní jako drobní pěvci,“ pokračuje David další narážkou.

Pozastavil se i nad příčinami migrační krize. Občanskou válku v Sýrii nezmínil ani omylem, naopak si kopl do Severoatlantické aliance. „Položme si otázku, proč muslimové z Blízkého východu utíkají. Není to především proto, že jim ‚naši‘ spojenci z NATO rozbili jejich země? V zájmu těch, kteří se bohatství ujímají, ale lidi nepotřebují?“ píše exministr David.

Exministr David se pustil do pražské kavárny

David je členem ČSSD od roku 1993. „Já mám se sociální demokracií takový korektní vztah. Já neovlivňuji sociální demokracii, sociální demokracie neovlivňuje mě,“ říkal přitom David letos v říjnu na Vratimovském semináři, pořádaném KSČM.

David, který neváhá za postoj k migrační krizi současnou Sobotkovu vládu kritizovat, však zůstává členem vědecké rady Ministerstva práce a sociálních věcí. „Z poslední vlády se mě ale nikdo na nic neptá. Je možné, že duševně nemocní už přestali mít sociální problémy,“ pokračoval David na zmiňované akci, kde vystoupil třeba i europoslanec Jan Keller (ČSSD).

Právě při vystoupení na tomto místě se David neváhal opřít ani do „pražské kavárny“. „Pražská kavárna je nadávka, samozřejmě. Jsou to lidé, kteří jsou indoktrinováni filosofickými názory, které jim vtloukali do hlavy na různých školách. Všímají si jednotlivce, ignorují společnost, nebo dokonce vítají její rozklad. Podporují něco, čemu se říká svobodná vůle, a často je to přitom spíš svobodná zvůle,“ míní David.

Video se připravuje ...
Další videa