Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Kradl lidské mozky, prodával je online jako dekoraci. Účtoval si 2500 korun

Autor: mb - 
30. listopadu 2015
05:30

Američan David Charles (23) kradl lidské mozky a následně je prodával na internetu jako „dekoraci“ na Halloween. Jeden mozek si cenil na rovných 100 dolarů (zhruba 2500 korun). Nyní byl odsouzen ke čtyřem letům vězení, soudkyně mu také nařídila dokončit střední školu.

„Mám tady hromadu mozků, kdybyste někdo chtěl. Pokud nějaký chcete třeba na Haloween, tak mě kontaktujte,“ inzeroval neobvyklé „zboží“ David Charles na Facebooku. Nakonec ale kupce našel přes eBay a prodal mu rovných šest kousků, jeden mozek za sto dolarů.

Krvavé otisky

Jenže mozky naložené v lihu se novému majiteli moc nezdály, a tak zalarmoval policii. Ta zahájila pátrání a brzy provinilce našla. Zloděje mozků prozradil krvavý otisk palce, který zanechal na místě činu.

Při následné fiktivní koupi byl mozkový fantom zadržen. David Charles lidské mozky kradl z Historického medicínského muzea v Indianě, které ale v 19. století sloužilo jako blázinec. Tehdy doktoři vypreparovali mozky z pacientů za účelem zkoumání psychických chorob.

David Charles celkem nakradl 80 nádob s částmi lidských těl, ale nepohrdl ani přístrojem na měření EKG, dětskou váhou a dalšími „artefakty“. Podle pracovníků muzea bylo během série vloupání ukradeno zhruba tisíc předmětů.

Policie chytila Charlese sice již v roce 2014, ale případ znovu vzbudil pozornost amerických médií. David Charles byl totiž nyní odsouzen ke čtyřem rokům vězení. Zároveň mu bylo nařízeno, aby konečně dokončil střední školu.

moiaza ( 30. listopadu 2015 10:36 )

 Jedním majitelém je i Kalousek. Ovšem ten byl bazarový.

elektroluc ( 30. listopadu 2015 10:19 )

A za kolik se bude prodávat jeho mozek ??

realistaii ( 30. listopadu 2015 09:45 )

mladý podnikatel ,kapitalista , ukázal podstatu tohoto zrůdného režimu , on krade mozky, elity usa fašismu vyvolávají desítky válek a prodávají zbraně ve velkém, zrůdný hyenismus kapitalismus

Zobrazit celou diskusi