Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Řidič trolejbusu přiskřípl ve dveřích kočárek i s dítětem a odjel!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: dce - 
27. listopadu 2015
10:57

Otřesný případ se odehrál v Plzni. Řidič trolejbusu samou nedočkavostí přivřel ve dveřích vozu kočárek i s malým dítětem a rozjel se pryč ze zastávky. Nereagoval ani na křik matky, dveře otevřel až po hodné chvíli. A nakonec odjel bez omluvy.

„Před vystupováním jsem stiskla tlačítko pro výstup kočárku a hodlala vystoupit, samozřejmě všichni lidé evidentně hrozně chvátali a museli vystoupit první, a tak i přes moje tlačení se ven (dítko spalo a nenechám si kopat do kočárku) jsem vystupovala jako poslední,“ napsala poškozená maminka Jitka serveru krimi-plzen.cz.

Maminka zmáčkla tedy tlačítko pro kočárek pro jistotu znovu a chtěla vystoupit. Jenže ještě když byl kočárek na schodech, dveře trolejbusu se zavřely a uvěznily ho i s dítětem napůl uvnitř, napůl venku. A  trolejbus se rozjel!

Naštěstí mu do cesty vjelo auto a on musel vyjíždět jen pomalu. „Okamžitě jsem začala křičet a volat, ať řidič zastaví, pěstí jsem bušila do dveří a partner, který byl za mnou vevnitř, na řidiče též zařval, ale teprve až když doběhl ke kabince a zabušil na ni, tak teprve řidič zastavil trolejbus a otevřel dveře,“ pokračovala maminka.

Kočárek rychle vyndali a vystoupili. Řidič pak bleskurychle opět zavřel dveře a ujel bez omluvy. Kočárek je celý odřený a poničený, proto zašla Jitka na Plzeňské městské dopravní podniky, aby celou věc nahlásila.

„Řekli mi, ať nejsem hysterka, a že se to stává, a ať dovedu svědky, jinak se tím nemají důvod zabývat. Poté jsem hledala svědky po internetu a kupodivu se ozvalo opravdu dost maminek, co se jim stalo totéž či něco podobného,“ dodala Jitka.

hejhej ( 27. listopadu 2015 12:51 )

mrkevmrkev: Pokud byl trojejbus nízkopodlažní, není potřeba žádné jištění. Nám se to stalo taky, i přes jištění řidič zavřel dveře tramvaje a vůbec mu nevadilo, že část kočárku je venku a dveře nejsou dovřené.Na další zastávce dostal řidič pořádnou sodu a následovala stížnst. Tenkrát DP zaregoval kladně a řidiče propustil. Řidiči mají velkou zodpovědnost za cestující, ale někteří jsou bezohlední. Často dohánějí zpoždění zaviněné pozdním odjezdem z konečné zastávky a nevěnují se řádně kontrolou ve zpětném zrcátku.

mrkevmrkev ( 27. listopadu 2015 12:18 )

Tady je nabíledni sice chyba řidiče, ale též by si měla rodina uvědomit správný postup výstupu. Muž by se měl připravit k čelu kočárku a razit cestu. Nechápu, jak mohli vystupovat kočárkem do dveří a nikdo ho zepředu nejistil. Oba dva rodiče se drželi za držadlo? jeden přece vystupuje první, otočí se a chytne kočárek a společně jej nesou po schůdcích. Popis mě dané situace mě nesedí.

ellenic ( 27. listopadu 2015 11:19 )

Úvod článku, odstavec s tučným písmem je tedy lahůdka. To byl autor opilý nebo sjetý - "ve dveřích bozu koárek i s malým dítětem a rozejl se pryč ze zastávky". V článku je tolik chyb. Situace hrozná pro matku a dítě. Maminka by se měla dohodnout s dopravním podnikem na náhradě škody za poničený kočárek a za psychickou újmu. Já jsem si zajistila náhradu škody a ještě jsem se dohodla na několika tisícové částce jako náhradě za újmu a stížení společenského uplatnění. Bylo to před svátky, přijela návštěva a já jsem musela jen ležet s ledovými obklady, místo, abych si návštěvu hezky užila. Napsala jsem společnosti dopis, že jsem na poškozeném linu s dírami zakopla, utrpěla jsem velmi bolestivé zranění, naražená žebra, hematomy na těle, rozbité koleno, utržený podpatek, odřený rukáv kožené bundy. A to na mstě, kde prochází stovky lidí. Vysvětlila jsem jim, že když to nahlásím Inspektorátu práce, který provede následnou kontrolu, může to pro ně skončit několik desítek tisíc velkou pokutou (možná i víc). Dohodli jsme se, takže nakonec jsem dostala celou požadovanou částku. Inspektorát práce je v každém kraji, tedy i v Plzeňském, kontakty na Internetu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání